Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika ‘Beyaz Saray’a komşu Başbakanlık konutu, Köşk seçiminden önce tamamlanacak, Yeni Başbakanlık konutu için çalışmalar devam ediyor

        Şerife GÜZEL-Arif AKDOĞAN / ANKARA

        İnşaatı tamamlanmak üzere olan yeni Başbakanlık binası kampusunda, Başbakan ve konukların ikameti için rezidans yapılıyor. Yeni Başbakanlık binası ile konut, özel bir geçiş sağlayacak yolla birbirine bağlanacak.

        Konut, Ankara manzarasına hâkim bir tepede inşa ediliyor. Çankaya’yı da gören konut hem Başbakan’ın ikamet edebileceği, hem de gelen yabancı konukların ağırlanabileceği biçimde planlandı. Başbakanlar, istemeleri durumunda iki katlı inşa edilecek bu binada ikamet edebilecek. Binada yerli ve yabancı konukların ağırlanabileceği büyük yemek salonu ve odalar da yer alacak. Konutun inşaatının yıl sonuna doğru tamamlanması hedefleniyor.

        Köşk seçiminden önce tamamlanacak

        Başbakanlık yeni hizmet binasının, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde tamamlanması için hummalı çalışma devam ediyor. Başbakan Erdoğan’ın, Köşk adaylığı söz konusu olsa bile, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yeni binaya taşınarak bir süre çalışmalarını burada yürütmek istediği belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ