Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Çözüm süreci Diyarbakır'daki çalıştayda masaya yatırılacak

        Hasan BOZKURT / ANKARA

        AK PARTİ, çözüm süreciyle ilgili Diyarbakır'da önemli bir çalıştay gerçekleştirecek. 6 Haziran'da başlayacak çalıştaya çözüm sürecini yürüten kadroda yer alan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan katılacak.

        AK Parti AR-GE Başkanı Ekrem Erdem'in koordinasyonunda "Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci" adıyla düzenlenecek düzenlenen çalıştaya, gazeteciler, sosyologlar ve çözüm sürecini vatandaşa anlatmak için belirlenen Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan kişiler de katılacak. Prof. Dr. Mithat Sancar, Doç. Dr. Vahap Coşkun, Hüseyin Yayman, Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt çözüm sürecinde yeni aşamaya ilişkin değerlendirmeler yapacak.

        YOL HARİTASINA DAİR İPUÇLARI

        Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Sekreteri Seydi Fırat, Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü Hakan Tahmaz, Özgür Gündem'den Gencay Gürsoy, Diyarbakır Mazlum-Der Şube Başkanı Abdurrahim Ay çalıştayda söz alacak diğer isimler. Çalıştay'da Abdullah Öcalan'ın mektubunun okunduğu geçen yılki Nevruz'dan bu yana çözüm sürecinde gelinen aşama değerlendirilecek. Çözüm sürecinde izlenecek yeni yol haritasına dair ipuçlarının da verileceği toplantıdaki sunumlar ve sonuç raporu Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ