Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Teşvikiye’de düğün kâbusu

        Yaz geldi ya gürültü kirliliği de başladı... Bir tarafta gecegündüz devam eden inşaatlar, diğer tarafta bangır bangır gece kulüpleri, öbür yanda mahalle aralarındaki düğün dernek derken İstanbullular yine tahammülü zor günler geçirmeye başladı. Bu gürültü kaynaklarının en fenası da düğünler. Zira inşaatlara, eğlence mekânlarına zaman zaman denetimler yapılıyor, ses ölçümlerinin üzerine çıkanlara cezalar kesiliyor da, şu yerleşim birimlerinin orta yerindeki düğün salonlarıyla ilgili pek de bir şey yapıldığı yok. Oysaki bu gece yarılarına kadar devam eden düğünler millette sinir sistemi bırakmıyor. Örneğin, şu günlerde Şişli’de böyle bir kriz var. Hüsrev Gerede Caddesi’ndeki öğretmenevinde yapılan düğünler, çevre sakinlerinin kâbusu olmuş durumda. Gecenin bir vaktine kadar şarkılarla, türkülerle inleyen mahallede yaşayanlar isyanlarda...

        Öğretmenevindeki gürültü nedeniyle evlerinde huzur nedir bilmeyen vatandaşlar, acilen önlem alınması, denetim yapılması için yetkililere sesleniyor: “Öğretmenevindeki düğünlerden yayılan gürültü dayanılır gibi değil. Müzik sesi mahallede yankılanıyor. Öyle ki pencere bile açmak ne mümkün. Gürültüden evde duramaz haldeyiz. Hastaların, yaşlıların, çoluğun çocuğun yaşadığı perişanlığı varın siz düşünün. Bir an önce tedbir alınmalı.”

        BELEDİYE: GEREKENİ YAPACAĞIZ

        Tabii bu şikâyetleri Şişli Belediyesi’ne ilettim. Yetkililerden de şu yanıtı aldım: “Öğretmenevi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı. Daha önce de buradaki düğünlerle ilgili şikâyetler gelmişti ve uyarılarımızın ardından çatı katına cam bölme yapılmıştı. Madem çevre sakinlerinden şikâyetler geliyor hemen harekete geçiyoruz. Önlemden ziyade düğün yapılmaması için gerekli adımları atacağız.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ