Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan’ın seçim karargâhı belli, kampanya şarkısı hazır

        Şerife GÜZEL/ANKARA

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarını, AK Parti Çankaya Belediye Başkanı adayı Barış Aydın’ın Ankara Gaziosmanpaşa’daki 4 katlı binasında yürütecek.

        Binaya, Erdoğan’ın adaylığının açıklanmasının ardından dış cephe giydirilecek. Erdoğan’ın, ATO Kongre Merkezi’ni de seçim koordinasyonu merkezi olarak kullanabileceği ifade edildi.

        1 Temmuz’da Mehmet Ali Şahin’in sunumuyla Erdoğan’ın adaylığının açıklanacağı toplantıda Başbakan Erdoğan için bestelenen yeni şarkı da ilk kez çalınacak.

        Yeni şarkı, seçim kampanyası sırasında Dombra ile birlikte kullanılacak. Toplantı, parti kongrelerinden sonraki en geniş katılımlı toplantılardan biri olacak.

        Bu amaçla törene parti kurucuları, eski ve yeni milletvekilleri, il başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları davet edildi.

        Parti büyük kongre delegelerinin de çağrılması planlanırken, medya kuruluşlarından yöneticiler, köşe yazarları ve partiyi takip eden muhabirlerin de isimleri alındı.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, protokol gereği davet edilmediği kaydedildi. Toplantıda, 2003’ten bu yana Erdoğan hükümetleri dönemindeki icraatların yer aldığı özel bir Erdoğan filmi gösterilecek.

        Başbakan Erdoğan’ın adaylığı açıklandıktan sonraki ilk icraatı 5 Temmuz’da açılışını yapacağı hızlı tren olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ