Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Zeytinburnu'nda ambalaj imalathanesinde meydana gelen patlamada 3 kişi öldü, biri ağır 8 kişi yaralandı

        Şükran ÖZÇAKMAK-Serhat ALAATTİNOĞLU-Sinan BİLGENOĞLU-Gökay USANMAZ / AHT

        Zeytinburnu’nda, bir apartmanın bodrum katında bulunan ambalaj imalathanesindeki patlamanın ardından 8.5 aylık hamile olan Ayşe Akıllı (28) balkondan atlayıp bebeğiyle hayata tutundu.

        Tüpgazın neden olduğu düşünülen patlamada ikisi kadın 3 kişi hayatını kaybederken birisi ağır 8 kişi yaralandı.

        Denizili'de önceki gün bir fırında tüpgaz sızıntısı sonucu yaşanan patlamanın bir kişinin ölümüne neden olmasının ardından dün İstanbul Zeytinburnu’nda yürekler ağıza geldi. Beştelsiz Mahallesi’ndeki 5 katlı bir binanın bodrum katındaki ambalaj imalathanesinde saat 11.45 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından binayı alevler sardı.

        Patlamanın şiddetiyle bina çevresindeki işyerleri de zarar gördü. Olayda 1’i ağır 8 kişi yaralanırken 3 kişi hayatını kaybetti.

        BİRİNCİ KATTAN ATLADI

        Patlamanın yaşandığı apartmanın birinci katında oturan ve 8.5 aylık hamile olan Ayşe Akıllı (28), alev ve dumanların arasında kalınca evinin balkonuna çıktı. Vatandaşlar, genç kadının atlaması için konteynerin üzerine karton ve battaniye koydu.

        Ayşe Akıllı, karnını tutarak kendisini 4.5 metre yüksekliğindeki birinci kattan boşluğa bıraktı. Yumuşak zemine düşen genç kadın, telefonla eşini arayıp, gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı. Ambulansla hastaneye kaldırılan genç kadının ve bebeğinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        HOSTESLİK EĞİTİMİ KURTARDI

        Öğretmen olarak atanamadığı için bir süre önce hostesliğe başladığı öğrenilen Ayşe Akıllı’nın, hosteslik nedeniyle aldığı eğitim sayesinde başarılı bir biçimde atlayıp hem kendisini hem de bebeğini kurtardığı belirtildi. Akıllı’nın doğuma kadar kontrol altında tutulacağı öğrenildi.

        ENKAZDAN 3 CESET ÇIKTI

        Bu arada olay yerine giden Cesur Kılıç, atölyede muhasebeci olarak çalışan 23 yaşındaki kızı Kader Kılıç’tan haber alamadığını belirterek söndürme çalışması yapan itfaiye ile polise başvurdu. Genç kızın bulunması için çalışma başlatıldı. Akşam saatlerinde önce 22 yaşındaki Yunus Pazarlıklıer’in daha sonra da Kader Kılıç’ın cesetleri enkazdan çıkarıldı. Devam eden kurtarma çalışmalarında 22 yaşındaki tıp öğrencisi Eda Can’ın da cesedine ulaşıldı.

        VALİ MUTLU: TERÖR DEĞİL

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olayın tüpgaz patlaması ya da gaz sıkışması sonucu yaşandığını belirterek, “OIay terör saldırısı değildir. Biri ağır 8 vatandaşımız yaralanmıştır” dedi. İGDAŞ yetkililerinin işyerinde doğalgaz tesisatı olmadığını açıklamasının ardından tüpgaz olasılığı güçlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ