Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bülent Arınç hakkında suç duyurusu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kadınların kahkaha atmasına ilişkin sözleri

        "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" temsilcisi kadınlar, kadınların kahkaha atmasına ilişkin sözleri nedeniyle, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında "hakaret" ve "ayrımcılık" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

        Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan platform üyeleri, pankart açıp bir süre slogan attı. Gruba, CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Melda Onur ile CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da destek verdi.

        Grup adına basın açıklaması yapan platformun genel temsilcisi Gülsüm Kav, yıllardır kadın cinayetlerinin durdurulmasıyla ilgili mücadele ettiklerini belirterek, "Neden ağlayanı çok, güleni az bir ülke istiyorlar? Asıl bu soruyu cevaplamalılar" dedi.

        Kahkaha attığı için bir kadının öldürülmesi durumunda gözlerin Arınç'a çevrileceğini ileri süren Kav, siyasetçilerin, şiddeti kınayan açıklamalar yapması gerektiğini anlattı.

        CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da söz konusu beyanların, "iffetsizlik" ve "hedef gösterilme" suçlaması olduğunu, bu hedef göstermenin bir gün bir cinayetin gerekçesi olabileceğini iddia etti.

        CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise geçen yıl Başbakan Yardımcısı Arınç ile ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyleyerek, kadınların nasıl davranacaklarına karışılmaması gerektiğini dile getirdi.

        Kadınların kendi kararlarını verebileceğini bildiren Nazlıaka, kimsenin kimsenin namusundan sorumlu olmadığını ve sorunun kadın değil, insan hakları sorunu olduğunu söyledi.

        CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da laikliğin kadın haklarının teminatı olduğunu defalarca dile getirdiklerini ancak anlaşılmadıklarını kaydederek, Arınç'ın sözlerini insan hakları ihlali olarak değerlendirdiklerini ve bu yüzden suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

        Konuşmaların ardından gruptakiler, Arınç hakkında, "nefret ve ayrımcılık", "hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından dava açılması talebiyle hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ