Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti’de yeni dönem... Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte AK Parti, bugün olağanüstü kongreyle yeni genel başkanını ve Başbakan adayını seçecek.

        AK Parti Genel Başkan Adayı Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, 1382 delegenin oyunu alarak Ak Parti'nin yeni Genel Başkanı oldu. Genel başkanlığı açıklanan Davutoğlu'nu ilk kutlayan Recep Tayyip Erdoğan oldu.

        OY VERME İŞLEMİ TAMAMLANDI

        AK Parti'nin yeni genel başkanın belirlenmesi için yapılan konuşmaların ardından sandıklar kuruldu. Parti delegeleri sandık başına gitti ve oylarını kullandı. Saat 17.15 itibariyle sandıklar kapandı ve oy sayımına geçildi. Ahmet Davutoğlu,1382 delegenin oyunu alarak Ak Parti'nin yeni Genel Başkanı oldu

        AHMET DAVUTOĞLU RESMEN ADAY

        Ahmet Davutoğlu, bin 245 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterildi.

        DİVAN BAŞKANI SEÇİLDİ

        Ankara Arena Spor Salonunda gerçekleşitiren AK Parti Birinci Olağanüstü Büyük Kongresi'nde AK Parti Tüzüğü gereğince divan başkanı ve üyelikleri için seçim yapıldı. Tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca açık oylamaya sunulan ve ilk sırada Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı listede çok sayıda bakan, parti genel başkan yardımcısı ve kongreye katılan bin 245 delegenin imzası yer aldı.

        Divan başkan ve üyelerinin birlikte seçildiği liste uyarınca Divan Başkanlığına AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek seçildi. Divan Başkan Yardımcılığına da AK Parti İstanbul Milletveki ve Grup Başkanvekili Berna Satır seçilirken, divan üyeleri de İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukcu, İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu oldu.

        DAVUTOĞLU KONGRE ALANINA GELDİ

        AK Parti Genel Başkan Adayı Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nin yapılacağı Ankara Arena'ya geldi.

        BAŞBAKAN ERDOĞAN SALONA GİRDİ

        12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nin yapıldığı Ankara Arena'nın dışında bekleyen partililere hitap ettikten sonra büyük sevgi gösterileri eşliğinde salona girdi. Erdoğan'ı Salonun girişinde Davutoğlu karşıladı.

        CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

        AK Parti, bugün olağanüstü kongreyle yeni genel başkanını ve Başbakan adayını seçecek. 3 bin kişiye davetiye gönderilen kongreye Ankara dışından bin 20 otobüsle, 40 bin kişinin katılması bekleniyor. Kongrenin yapılacağı Arena Spor Salonu’nda hazırlıklar tamamlandı. Salonun dışında kalan konuklar, bahçeye konulan dev ekranlardan hem Tayyip Erdoğan’ın veda konuşmasını hem de Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasını dinleyebilecek. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan’ın koltuğuna oturacak olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kongrede tüm delegelerin imzasıyla aday gösterilecek.

        ÇELİK’İN AÇIKLAMALARI

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Arena Spor Salonu’nda düzenlediği basın toplantısıyla kongre hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

        Çelik’in verdiği bilgiye göre, organizasyonunda 2 bin 500 kişinin görev aldığı kongre şöyle gerçekleştirilecek:

        - Sabah 07.30’dan itibaren misafirler kongre salonuna alınmaya başlanacak.

        - Kongreyi, 100’ü yabancı olmak üzere 900 medya mensubu izleyecek.

        - Salonun dışında kalanlar için 2 bin 500 metrekarelik çadırlar kuruldu.

        - Engelliler için özel yerler ayrıldı. Görme engelliler için hissedilebilir yürüme bandı ve brille alfabesiyle yaka kartları hazırlandı. İşitme engelliler için konuşmalar çeviri yapılacak.

        - Kongrede 3 film gösterilecek. Erdoğan, kendisiyle ilgili film bittikten sonra kürsüye çıkacak. Genel başkan adayı Davutoğlu konuşmadan önce de kendisiyle ilgili hazırlanan kısa film gösterilecek.

        - Davutoğlu saat 09.40’ta salona girecek ve eşiyle birlikte salonu selamlayacak. 09.45’te ise Erdoğan salona girecek. Erdoğan, önce dışarıda bekleyen vatandaşlara selamlama konuşması yapacak. Sonra salona gelerek eşiyle birlikte platformdan salonu selamlayacak.

        PARTİYE İLK MESAJ

        Salona gelen delegeler, hem kongreye katılım hem de Davutoğlu’nun genel başkan adayı gösterilmesi için imza verecek. Genel Başkan Tayyip Erdoğan, ilk konuşmayı yapacak. Erdoğan’ın veda niteliğindeki konuşmasının ardından Davutoğlu’nun adaylığına ilişkin imzalar verilecek. Partililere karşı yapacağı ilk konuşma için birkaç gündür hazırlık yapan Davutoğlu, vereceği mesajları özenle seçti. Davutoğlu’nun konuşmasının ardından da seçimlere geçilecek.

        KKTC, Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerinden 70 dolayında yabancı konuğun kongreye gelmesi bekleniyor.

        SALONDAKİ MESAJLAR

        Kongre salonunun içinde, “Hep birlikte yeni Türkiye”, “Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk”, “Şimdi Türkiye zamanı” sloganları kullanıldı. Kongrenin ana teması ise “Hep birlikte yeni Türkiye” oldu.

        ÇELİK: BAKANLAR KURULU DA MYK DA DÜŞECEK

        GENEL Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözleriyle tartışma konusu olan bakanların istifalarını sunduğu yönündeki haberlerle ilgili olarak, “Erdoğan yemin edince zaten 61. Hükümet düşecek. Başbakan değiştiği için tüm Bakanlar Kurulu üyelikleri düşmüş olacak. Genel başkan değiştiği gün, MYK üyelikleri de düşecek” dedi. Çelik, Arınç’ın yaptığının, “siyasi nezaketinin gereği” olduğunu vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ