Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Habertürk'te günün fotoğrafları (25 Kasım 2021)
        1

        BUGÜN KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ

        Bugün "Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü". İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Kasım itibarıyla bu yıl 251 kadın cinayeti işlendiğini duyurdu. BM verilerine göre, dünya genelinde her üç kadından biri hayatlarının bir döneminde fiziksel ve/veya cinsel şiddete maruz kaldı. Kadına yönelik şiddet, sosyal kısıtlamaların uygulandığı ve ekonomik sıkıntıların yaşandığı koronavirüs salgını döneminde de artış gösterdi.

        2

        FALEZLERDE MAHSUR KALAN KÖPEĞİN KORKUSU VE DENİZ POLİSİNİN "OH" ÇEKMESİ

        Antalya’da falezlerdeki kayalık alanda mahsur kalıp saatlerce fark edilemeyen köpek, deniz polisinin operasyonu ile kurtarıldı. Yağmur altında gerçekleşen operasyonda köpeğin kurtarılma anındaki sevinç gösterisi ise görüntülere yansıdı.

        3

        SOĞUKTA KEDİLER CAMİYE SIĞINDI

        Kırklareli'nin Ahmetçe köyünde imamlık yapan Hüseyin Koçak, caminin kapılarını soğuk günlerde kediler için açtı. İmam Hüseyin Koçak, köy camisinin avlusunda bir kış günü gördüğü annesiz kedi yavrularını caminin içine alarak bakmaya başladı. Bazen ezan okurken imamın yanına gelen, namaz kılan cemaatin yanında dolaşan kediler, bazen de caminin içinde oyunlar oynuyor. Cemaatin de sahip çıkarak beslediği kediler, kışın soğuğundan camiye sığınarak korunuyor.

        4

        ERCİYES KAR TUTMAYA BAŞLADI

        Türkiye’nin 5'inci en yüksek, İç Anadolu’nun ise en yüksek dağı olan ve kış turizminde yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gören Erciyes Dağı’nda kar yağışı etkili oldu. Yağışla beraber, 2 bin 200 metre yüksekliğe kadar kar kalınlığı yer yer 10 santimi buldu.

        5

        PAMUKKALE'YE BİR HAFTADA 35 BİN KİŞİ

        Denizli'deki beyaz cennet Pamukkale, okulların 1 hafta tatil olduğu dönemde 35 bin 115 ziyaretçiyi ağırladı. Bölgedeki termal tesislerde doluluk oranları yüzde 100'ü buldu.

        6

        PIRASALAR İÇİN HASAT ZAMANI

        Küresel ısınma tüm dünyayı etkilerken, kuraklığa bağlı olarak tarım ürünlerinde de verim düştü. Ancak Türkiye'nin en önemli akarsularından Kızılırmak'ın beslediği Bafra Ovası'nda hasat telaşı var. Haziran ayında ekimine başlanan pırasaların hasadı yapılmaya başlandı. Pırasanın yanı sıra Bafra Ovası'nda kırmızı lahana, beyaz lahana, karnabahar ve brokoli üretimi de yapılıyor.

        7

        ENDONEZYA'DA YENMEK ÜZERE GETİRİLEN 53 KÖPEK KURTARILDI

        Endonezya'da mezbahaya getirilen bir kamyonun arkasında, çuvallara bağlanmış halde bulunan düzinelerce köpek, köpek etine dönüşmekten kurtarıldı. Java adasında et tüccarlarına yönelik operasyonda 53 köpek kurtarıldı. Köpeklerin bakımsız kaldığı ve çoğunun 1 yaşından küçük olduğu ortaya çıktı.

        8

        ALMANYA'DA KORONAVİRÜS VAKALARI ENDİŞE YARATIYOR

        Koronavirüs vakalarının arttığı Almanya'da, Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert'den endişelendiren bir açıklama geldi. Seibert, ülkede şimdiye kadar benzerinin yaşanmadığı acil duruma doğru gidildiğini söyledi. Durumun dramatik olduğunu belirten Seibert, "Bu ülkede benzerini yaşamadığımız acil duruma doğru gidiyoruz. Hastaneler hızla doluyor. Yataklar ve mevcut yoğun bakım personeli azalıyor" dedi.

        9

        MANŞ DENİZİ'NDE MÜLTECİ DRAMI

        Manş Denizi'nden İngiltere'ye doğru hareket eden bir göçmen botu Fransa'nın Calais kenti yakınlarında battı. Olayda 27 kişi boğularak hayatını kaybetti. 2 kişi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Uluslararası Göç Örgütü, olayın Manş Denizi'nde veri toplamaya başladıkları 2014 yılından bu yana gerçekleşen en ölümlü olay olduğunu belirtti.

        10

        NAPOLİ'DE "TUTANKAMON, SONSUZLUĞA YOLCULUK" SERGİSİ

        İtalya'nın Napoli kentinde 23 Ekim'de Ovo Kalesi'nde ziyarete açılan "Tutankamon, Sonsuzluğa Yolculuk" özel sergisinde Floransa Arkeoloji Müzesi'nin Mısır koleksiyonundan 60 otantik eser ve Tutankamon'un hazinesinin en önemli 100 objesinin Mısır Eski Eserler Bakanlığı tarafından onaylı replikası ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Manzaralı rekonstrüksiyonlar ve yeni teknolojilerle desteklenen bölüm, sanatla arkeolojiyi ve sanal gerçekliği birleştirerek ziyaretçileri antik Mısır'da yolculuğa çıkartıyor.

        11

        EN GENİŞ İBRAHİM ÇALLI SERGİSİ AÇILDI

        Türk resminin en önemli ressamlarından biri olan İbrahim Çallı'nın 80 eserinden oluşan ve bugüne kadarki en geniş kapsamlı İbrahim Çallı sergisi olma özelliğini taşıyan, 'Türk Resminin Bohem ve Asi Fırçası: İbrahim Çallı' sergisi, 17 Nisan 2022'ye kadar Folkart Gallery'de ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

        12

        MARADONASIZ 1 YIL

        Geçirdiği kalp krizi sonrası geçen yıl 25 Kasım'da hayatını kaybeden Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona, vefatının birinci yılında anılıyor. Maradona'nın resimleri, yıllarca top koşturduğu İtalya'nın Napoli kentinin duvarlarını süslüyor. Napoli'nin hemen her sokağında Maradona'yla ilgili bir iz var. Efsane futbolcunun resimleri ana caddelerdeki bazı binaların duvarlarına çizilmiş. Napoli sokaklarındaki kafelerde Maradona posterleri göze çarpıyor. Napoli taraftarları, futbol sihirbazı Maradona'yı birinci ölüm yılında unutmadı, caddelere çıkarak efsane futbolcu anısına tezahüratta bulundu.

        13

        ŞÜKRAN GÜNÜ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

        ABD'de Kasım ayının dördüncü perşembesi kutlanan Şükran Günü öncesinde, Macy's mağazalar zinciri tarafından geleneksel olarak yapılan Şükran Günü Yürüyüşü için New York'ta dev balonlar hazırlandı. Diğer yandan ABD'de ülkenin birliğini simgeleyen Şükran Günü, Massachusetts ve Rhode Island'da yaşayan Wampanoag yerlileri arasında Ulusal Yas Günü olarak anılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ