Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: Habertürk'te günün fotoğrafları (26 Kasım 2021)
        1

        66 YILDIR TİK-TAK SESLERİ ARASINDA ZAMAN DURMUŞ GİBİ

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Turizm Şehri Kocaeli" temalı 4 Mevsim Kocaeli 10. Ulusal Fotoğraf Yarışmasının sonuçları açıklandı. Kocaeli’de Kültürel Zenginlik kategorisinde "Saatçi Mikail" fotoğrafı birincilik kazandı. 66 yılını tik-tak sesleriyle geçiren Mikail Toraman, ". Dedemin zamanında saray saatçisi olduğunu biliyorum, fakat dedemi görmedim hiç. Babam ve amcamdan mesleği öğrendim. Mesleğime aşığım. Tezgahın tozunu yemediğim gün huzurlu değilim" diyor.

        2

        ÜRKÜTEN YEŞİL GÖZLER ŞİMDİ İTALYA'DA

        National Geographic'in kapağında ürküten yeşil gözleriyle yer alan 'Afgan kızı' Sharbat Gula, Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından İtalya'ya sığındı. 1985 yılında Pakistan-Afganistan sınırından bir mülteci kampında yaşarken fotoğrafı ABD'li fotoğrafçı Stece McCurry tarafından çekilmişti. Dünya ürküten yeşil gözleriyle onu tanımıştı.

        3

        MÜZE GİBİ: TARİHTEN BİR KARE GİBİ

        İzmir'in Basmane semtinde 1928'den bu yana, 93 yıllık mermer, 65-70 yıllık sandalye ve masalar ve 65 yıldır aynı vitriniyle müşterilerini karşılıyor. Ata mesleği helvacılık için dükkan sahini İhsan Helvacı, "Bu dükkan artık bir müze gibi olduğu için burayı görmeye gelen çok oluyor" diyor

        4

        ÇOCUKLARIN GÖRÜNEN YARALARI

        Iraklı göçmenlerin çocukları erken saatlerde Irak'ın Erbil kentindeki havaalanına gelirken medya mensuplarına yara ve enfeksiyonla kaplı ellerini gösteriyor. Onların Avrupa macerası başlamadan sona erdi. 170'ten fazla mülteci Irak'a geri gönderildi.

        5

        "ÇARPMAMAK" İÇİN...

        Gelecek şubat ayında Çin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Pekin Kış Olimpiyatları öncesi hazırlıklar devam ediyor. Sporcular antremanlarını sürdürürken, olimpiyatlardaki aksaklıkların önlenmesi için de çalışmalar yapılıyor. Bir güvenlik görevlisi ise olimpiyatların yapılacağı yerde beklerken, arkasındaki posterde bir kayakçının aniden yön değiştirerek, ona çarpmamaya çalıştığını andırıyor.

        6

        BEYAZINA KAVUŞTU

        Kars’ta beyaz gelinliğini giydi. Kar yağışı ile birlikte beyaza bürünen kentte tarihi doku beyazla birleşince kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Ağaçların beyaz çiçek açtığı kentte, Baltık Mimarisi yapılarla birleşmesiyle tarihi kenttin eşsiz güzelliği görenleri büyüledi.

        7

        BEYAZ TABUTTA GÖÇ

        Polonya, göçmenlerin geçişini durdurmak ve ailelerinin batıya doğru seyahatlerini kolaylaştırmak için sınır boyunca olağanüstü hal ilan etti. Polonya'nın Bohoniki kentinde bir adam Iraklı bir çocuğun küçük beyaz tabutunu böyle taşıdı. İmam Aleksander Ali Bazarewicz, bebeğin cenazesi için, babası mülteci merkezinde, annesi ise hastanede tedavi görürken onların gelmesini umdu. Ancak bu gerçekleşmedi.

        8

        NAYLONDAN ARABA

        Arabalarını soğuk havalardan korumak için üzerini battaniye serip naylon poşet ile kapatan araç sahipleri, olası bir yağışta da hasar almamak için çaba sarf ediyor. Gece saatlerinde sıfırın altına düşen hava sıcaklığı araçların boyasına ve kaportasına zarar verebiliyor. Bu zarardan etkilenmemek isteyen vatandaşlar, araçlarını bu şekilde güvence altına alıyor.

        9

        RENKLİ ROMA SEMALARI

        İtalya ve Fransa, iki ülke arasında dostluk ve stratejik işbirliği anlaşması olan Quirinale Antlaşması'nı resmen imzaladı. Bu sırada İtalya ve Fransa'ya ait savaş uçakları Roma üzerinde gösteri uçuşu yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ