Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hakkari-Van Karayolu'na çığ düştü! Anne ve bebeğini jandarma kurtardı

        Hakkari-VanKarayolu'nun 11'inci kilometresinde bulunan Birinci tünel mevkiine dün akşam saatlerinde düştü. Çığ nedeniyle Karayoluçift yönlü olarak ulaşıma kapandı. Bu nedenleVanveHakkari istikametine gelen onlarca araç, yoldamahsur kaldı. Mahsur kalanların arasında Yüksekova istikametindenHakkari'ye giden otomobildeki anne ve 2 yaşındaki erkek bebek de zor anlar yaşadı.

        Yolda kalanlar Karayolları, İl Özel İdaresine Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekiplerinden yardım istedi. Ekipler, yolda kalan araçları kurtarmak için bölgeyehareket etti. DHA'nın haberine göre; bölgeye ilk ulaşan jandarma ekipleri, otomobilde mahsur kalanve donma tehlikesi geçirenanne ile 2 yaşındaki bebeğini alarak, jandarmaya ait sivil araçla vakit kaybetmedenHakkariDevlet Hastanesi'ne ulaştırdı.

        REKLAM

        VALİ AKBIYIK, ÇIĞ BÖLGESİNE GİTTİ

        Bölgeye ulaşan karla mücadele ekipleri de1 saat süren çalışmanın ardından yolu ulaşıma açtı. BölgeyeVali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Duruk, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte gidenHakkariValisi İdris Akbıyık, jandarma ekiplerinin kurtardığı anne ile sohbet edip, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Vali Akbıyık, yolda mahsur kalan diğer araç sürücüleriyle de görüşüp geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

        3 AYRI NOKTAYA ÇIĞ DÜŞTÜ

        Vali Akbıyık,Hakkari-VanKarayolu'nun 11'inci kilometresindeki 100 metrekarelik bir alanda üç ayrı noktaya çığ düştüğünü belirterek, "Çığ nedeniyle karayolu bir saat boyunca kapalı kaldı. Çok şükür can ve mal kaybı yok. Çığ nedeniyle araçta mahsur kalan anne ve bebeği jandarma ekiplerimiz tarafından başka araçlaHakkari'ye ulaştırıldı. Bugün bölgede karla karışık yağmur yağdı. Bu nedenle çığ düştü. İnşallah bu çığlar devam etmez. Çok şükür geniş bir alana çığ düşmesine rağmen, can ve kaybı yok." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ