Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'a devasa bölge parkı

        Mehmet Demirkaya'nın haberine göre İBB Meclisi, Maslak'ta bulunan Harp Akademileri (Milli Savunma Üniversitesi) arazisinin 173 bin 274 metrekarelik kısmının devralınmasıyla ilgili olarak hazırlanan protokolü görüştü. Beşiktaş ilçe sınırları içinde kalan ve ilçe belediyesinin imar planlarına "askeri stratejik alan" olarak işlenmiş bulunan alanın önemli bir kısmı, hazırlanan protokole göre, "bölge parkı" yapılmak üzere İBB'ye devredilecek. İBB Emlak Müdürlüğü'nün teklifi olarak Belediye Meclisi gündemine alınan protokole göre, 1 ada 1 nolu parsel ile 1017 ada 672 nolu parsellerin önemli bir bölümü İBB devri karşılığında, çevre emniyet duvarı yapılması, varsa olası altyapı/üstyapı tesislerinin deplasesi gibi işler İBB tarafından yapılacak.

        Söz konusu protokolün imzalanması ve uygulanması İBB Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

        BAKANLIK İLE YAPILAN EK PROTOKOL REVİZE EDİLDİ

        İBB Meclisi ayrıca İBB ile Milli Savunma Bakanlığı arasında hazırlanan "Ayazağa Katlı Kavşak Protokolü" eklerinin revize edilmesi konusunu da görüştü. Düzeltme, Komisyon Raporu'nda şöyle yer aldı:

        "16 Mart 2018 tarihli meclis kararı ile mahsuplaşmaya dahil edilen Selimiye Kışlası'nda yapılmakta olan asfalt imalatları ve 18.10.2018 tarihli ekli toplantı tutanağı çerçevesinde yeniden düzenlenmesi (tashihi) hususu uygun görülmüştür."

        Rapor İBB Meclisi'nde oybirliğiyle kabul edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ