Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kayıp balıkçılardan birinin naaşı bulundu diğeri aranıyor

        Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Alemdar Gemisinin su altı araması, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 helikopter, 2 bot ve 1 dalış timinin de su üstünde arama faaliyeti yürüttüğü çalışmalar sırasında, kayıp 2 balıkçıdan birinin daha cansız bedeni, derin su dalgıçlarınca 1,5 saatlik çalışma sonucu 77 metre derinlikten çıkarıldı.

        İlyas Domaç'ın cenazesi Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı botla Sahil Güvenlik Komutanlığı İskelesine getirildi.

        Cenaze, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

        İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        10 Ocak’ta Kilyos açıklarında meydana gelen, bir tanker ile balıkçı teknesinin çarpıştığı kaza sonrası kayıp olan balıkçılarımız için arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Bugün yapılan çalışmalarda 1 balıkçıya daha ulaşıldı. Kayıp Balıkçılardan İ. D.’nin naaşı çıkarıldı.

        Balıkçımıza Allahtan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

        Kayıp 1 balıkçımız için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

        Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 2 bot, 1 dalış timi ve 1 helikopter, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan TCG Alemdar Gemisi ile arama kurtarma faaliyetleri icra ediliyor.

        YARIN DEVAM EDECEK

        İstanbul Valiliği, Kilyos'ta meydana gelen kasasının ardından kaybolan balıkçılardan 1'i için yapılan arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü, dalış ekibi ve helikopterle yapılan aramanın ise yarın sabah gerçekleştirileceğini bildirdi.

        Valiliğin açıklaması şöyle:

        "Kayıp 1 balıkçı için arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Gece süresince bir Sahil Güvenlik Botu tarafından termal kamera ile sabah gün aydınlanana kadar su üstü aramasına devam edilecektir. Yarın sabah 08.00'dan itibaren; Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 2 bot, 1 Dalış Timi ve 1 Helikopter ile su üstü araması yapılacaktır. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait TCG Alemdar ve TCG Çubuklu gemileri tarafından da su altı aramasına devam edilecektir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ