Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevre KAZDAĞLARINDA SON DURUM! Yangın kontrol altında: Soğutma çalışmaları sürüyor - HABERLER
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Edremit ilçesinde Kazdağı Milli Parkı sınırları içerisindeki kırsal Kavurmacılar Mahallesi'nin üst kısmında bulunan vadide dün sabah saat 09.18'de henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan orman yangınını söndürme çalışmalarına, gün boyu 4 yangın söndürme uçağı ve 17 helikopter katıldı.

        Yangın, yaklaşık 50 hektar alanda etkili oldu. Saat 20.00 sıralarında ise havanın kararması nedeniyle hava müdahalesi sonlandırıldı. Dozer ve iş makineleri tarafından açılan yoldan bölgeye ulaşan 47 arazöz ile 250'den fazla orman işçisinin yangına müdahalesi sabaha kadar sürdü.

        Günün ilk ışıklarıyla birlikte ise helikopterler ile yangına hava müdahalesi yeniden başladı.

        REKLAM

        "SON ATEŞ SÖNENE KADAR DURMAK YOK"

        Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise "Balıkesir Edremit'te kara gücümüzün de mücadeleye katılımıyla durum iyiye gidiyor. Havadan ve karadan etkili müdahalelerimizle en kısa sürede yangını kontrol altına alacağız. Son ateş sönene kadar durmak yok." denildi.

        DENİZ SORTİSİ

        İHA'nın haberine göre, Balıkesir'de dünden bu yana devam eden Kazdağları'ndaki orman yangınında yangın söndürme helikopterlerinin mesaisi devam ediyor.

        Sayısız sorti yapan 18 yangın helikopterinin denizden su alma anı ilginç görüntüleri de beraberinde getirdi. Kazdağları'nda dün başlayan ve devam eden orman yangınında yangın söndürme helikopterlerinin mesaisi sabahın ilk ışıkları ile tekrar başladı.

        REKLAM

        Görev yapan helikopterler tatil noktası olan Güre sahilinden su alırken, kumsalın ve güzelliği ve helikopterlerin cansiparane mücadelesi aynı karelerde buluştu.

        Meraklı vatandaşlar olup biteni cep telefonları ile kaydetti.

        VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

        İHA'nın haberine göre, Balıkesir Valiliği, Edremit ilçesinde bulunan Kazdağları'nda devam eden orman yangınının son durumuna ilişkin açıklama yayımladı. Kazdağları'nda dün başlayan ve halen devam eden orman yangınına ilişkin Balıkesir Valiliğinden bir basın açıklaması yayımlandı.

        Açıklamada "Kazdağları Milli Parkı içerisinde 23.08.2021 Pazartesi günü başlayan orman yangınına müdahale çalışmaları gece boyunca Orman Ekiplerimiz tarafından yerden söndürme faaliyeti şeklinde devam etmiş, sabahın ilk saatlerinden itibaren tekrar helikopterle müdahale başlamıştır. Yapılan aralıksız ve etkili mücadele sonucunda yangının kontrol altına alınmasıyla ilgili çalışmalar başarıyla sürdürülmektedir. Özellikle bir noktada yangın söndürme çalışmaları yoğunlaştırılmıştır. Bir olumsuzluk yaşanmaması halinde yangının kısa süre içinde kontrol altına alınması beklenmektedir. Yangın söndürme çalışmalarında özveriyle görev alan bütün personelimize ve duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

        KONTROL ALTINDA

        Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Kazdağları Milli Parkı'nda çıkan orman yangını saat 11.30'da kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ