Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kremlin'den flaş Ukrayna ile müzakere açıklaması! - Adres: Belarus - SON DURUM

        RIA'nın aktardığına göre, Kremlin Sözcüsü Rusya'nın müzakerelere hazır olduğunu, Moskova'nın Ukrayna'yı beklediğini söyledi.

        Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürerken iki taraftan da müzakere görüşmelerine ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor.

         Zelenskiy: İşgalciler canlı olan her şeye karşı savaşıyorlar
        Zelenskiy: İşgalciler canlı olan her şeye karşı savaşıyorlar Haberi Görüntüle

        Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "Rus heyeti Ukraynalılar ile müzakerelere başlamak için Belarus'un Gomel kentine ulaştı." açıklamasında bulundu.

        Rusya'nın müzakerelere başlamaya hazırlandığını belirten Peskov, "Varılan anlaşmalar doğrultusunda, Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve diğer bazı kurumların temsilcilerinden oluşan Rus heyeti, Ukraynalılar ile müzakerelere başlamak için Belarus'un Gomel şehrine vardı. Bu müzakerelere Gomel'de başlamaya hazır olacağız." ifadesini kullandı.

        REKLAM

        Peskov "Rus tarafı Gomel'de müzakerelere başlamaya hazır, şimdi Ukraynalıları bekliyoruz." dedi.

        PESKOV: UKRAYNA'YI UYARDIK

        Peskov, "Ukrayna'yı Rusya'nın askeri operasyonu müzakereler sürerken askıya alınmayacağı konusunda uyardık." ifadelerini kullandı.

        Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, 'Ukrayna kaybetmek istemiyorsa' diyerek, Kiev'e müzakere masasına oturma çağrısında bulundu.

        UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA

        Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Rusya, Ukrayna'ya Belarus bölgesinden saldırmasaydı Minsk'te görüşmeler mümkün olabilirdi" dedi.

        Zelenskiy, Rusya ile müzakereler için, ülkesine saldırıların yapıldığı Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü veya Budapeşte'yi önerdi.

        LUKAŞENKO-ZELENSKİY GÖRÜŞMESİ

        Lukaşenko'nun çağrılarının ardından Zelenskiy, Lukaşenko ile telefonda görüştüğünü açıkladı. Görüşmeye ilişkin detay paylaşılmadı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ