Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KYK burs ve kredi başvurusu başladı! 2018 KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılır?

        KYK burs ve kredi başvuruları için kritik süreç başladı. Özellikle üniversiteye yeni başlayan öğrenciler tarafından büyük bir merakla beklenen KYK burs ve öğrenim kredisi için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) başvuruları almaya başladı. KYK'nın resmi sitesi üzerinden açılan sayfadan, öğrencilerin bizzat yaptıkları başvurular kabul edilecek. Peki KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılır?

        KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Gençlik ve Spor BakanıDr. Mehmet Kasapoglu, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile KYK burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. E-devlet üzerinden alınan başvurular, 21 Ekim 2018 saat 23.59'da sona erecek. İşte Bakan Kasapoğlu'nun o açıklaması:

        REKLAM

        "2018-2019 Yılı için lisansta 500, yüksek lisansta 1.000, doktorada ise 1.500 liraya yükselttiğimiz Kredi/Burs başvuruları başladı. Başvuru için son tarihin 21 Ekim 2018 saat 23:59 olduğunu hatırlatmak isterim. Hayırlı olsun."

        2018 KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYIN

        BURS/KREDİ BAŞVURULARI HANGİ TARİHTE BAŞLAMAKTADIR, BAŞVURU SÜRECİ VE DEĞERLENDİRME NASIL YAPILMAKTADIR?

        Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

        REKLAM

        BURS/KREDİ BAŞVURULARI AYRI AYRI MI YAPILMAKTADIR?

        Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden ayrı ayrı değil birlikte alınmaktadır.

        HEM BURS HEM DE KREDİ AYNI ANDA ALINABİLİR Mİ?

        Kurumumuz tarafından burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ