Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin "Şimdi Kıvılcım düşünsün"

        HT MASA

        HT MASA ekibi, bu hafta 2015’in en çok albüm satan sanatçılarını, Burcu Esmersoy’un şaşırtan “Evlenmeye niyetim yok. Çocuk yapmayı da hayal etmiyorum” açıklamasını, Gülşen’in sevgilisi Ozan Çolakoğlu ile nişanlanarak evlilik yolunda ilk adımı atmasını, Kaan Tangöze ile Seçkin Piriler’in tek celsede boşanmalarını ve Erkan Petekkaya ile Nurgül Yeşilçay arasında bitmek bilmeyen gerilimi masaya yatırdı.

        ‘2015’in en çok albüm satan sanatçılar listesi’ni geçen hafta ilk kez Habertürk yayınladı. Zirvede Demet Akalın, Gülşen ve Funda Arar var. Bu liste ve rakamlara ilişkin neler söyleyeceksiniz?

        OBEN BUDAK: Bu satışlara bakıp şarkıları hakkında “Tıklanma rekoru kırdı” diye haber yaptıran şarkıcılara sormak istiyorum, ısrar etmekte emin misiniz hâlâ? En çok satan albüm 105 bin satıyor ama maşallah kliplerin en kötüsü 30 milyon tıklanıyor. Halkı sadece politikacılar kandırmıyor bu ülkede.

        REŞAT BALCIOĞLU: Demet Akalın ile Gülşen arasında neredeyse hiç fark yok. Ben Hande Yener listede neden yok ona şaşırdım. Serdar Ortaç beklentinin çok altında. Volkan Konak hayal kırıklığı. Funda Arar ise daha iyi. Promosyonda bir hata olmalı. Linet de enteresan. Diğerleri beklendiği gibi.

        BÜLENT İPEK: Sıralamada bir sıkıntı yok ama rakamlar yerlerde. Tamam müzik dijitale dönüyor. Fiziki albüm satışları düşüyor. CD’den albüm dinlemek uzun yolculuklarda yapılan bir eyleme döndü. Ama dijital satış rakamları da çok düşük. 80 milyonluk ülkede sadece iki şarkıcının 100 bini geçebilmesi çöküşün nişanesi. Ünlü bir organizatör, “Önümüzdeki yaz Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıkaracak 10 tane sanatçı bulamıyorum. İnsanları gişeye yönlendirecek şarkı patlamıyor” diye dert yandı. Müzik adamları bir ön önce yeniden müziğin özüne, yani duyguya dönseler iyi olur.

        2015'İN EN ÇOK SATAN ALBÜMLERİ

        1-Demet Akalın-Pırlanta 105.000

        2- Gülşen-Bangır Bangır 100.000

        3- Funda Arar-Hoşgeldin 76.000

        4- Koray Avcı-Aşk İle 67.500

        5- Linet-Yorum Farkı 2 40.000

        6- Serdar Ortaç-Çek Elini 40.000

        7- Gülben Ergen-Panda 40.000

        8- Mabel Matiz-Gök Nerede 39.000

        9- Volkan Konak-Manolya 39.000

        10- Göksel-Sen Orada Yoksun 31.032

        "BURCU AŞKTAN BESLENİYOR"

        Burcu Esmersoy, sevgilisi Tuna Aksu’yla bu yaz evleneceği yönündeki iddiaları yalanlayarak “Öyle bir niyetim yok. Anne olmayı da hayal etmiyorum” diyerek şaşırttı.

        E.Ö.: Bu evlilik mevzusundan ben bile çok sıkılıyorum muhatap olan insanlar nasıl sıkılmasın. Herkes evli ve çocuklu olmak zorunda da değil. Burcu Esmersoy daha önce evlendi ve boşandı. E çocuk da istemiyor. Birçok kişi bu kadının evliliği ile bozdu kafayı. Anlamak mümkün değil.

        O.B.: Burcu’nun herhalde ilk kez evliliğe karşı bir niyeti yok, beni şaşırttı. Her sezon çıkardığı “Evleniyorum” haberlerine alışmıştık oysa.

        R.B.: Burcu Hanım aşk yaşamayı seven, hayatı seven deli dolu bir kız. İyi de iş yapıyor, reklamlar, event’ler, tanıtım toplantıları, markalar vs. Nasıl para kazanacağını çok iyi biliyor. Evinin kadını olup, çocuk mu baksın? Aşktan besleniyor anlayacağınız. Yeni bir aşk, yeni bir iş, yeni bir gelir kaynağı demek Burcu Hanım için. Hiç şaşırmadım o yüzden söylediklerine, ne yaptığını çok iyi bilen bir kız.

        K.K.: Ne güzel dürüstçe ne düşünüyorsa söylemiş işte. Ama tabii biz kadınlardan tam tersini söylemesini bekliyoruz hep değil mi? Kadın dediğin “Mutlu bir yuva kurup, anne olmak istiyorum” der. Burcu dememiş, ne güzel... Bir şeyi merak ediyorum acaba ABD’de, İngiltere’de sanatçılara bizdeki kadar “Evlilik yok mu evlilik? Bebek istiyor musunuz?” diye soruluyor mu? Evlendiklerindeyse, “Erken evlendi. Geç evlendi. 3 aya kalmaz boşanır” diye yorum yapılıyor mu?

        B.İ.: Aynı Burcu Esmersoy, eski nişanlısı Sami Kiresepi’nin hediyesi 3 kıratlık tektaş pırlantasını ele güne göstermemiş miydi? Bizim toplumumuzda evlilik hâlâ çok önemli. O yüzden evde sokakta, işte her yerde evlilik konuşuluyor. Ünlülerin de evlenip evlenmeyecekleri doğal olarak merak konusu.

        "GÜLŞEN VE OZAN BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR"

        Gülşen aranjör sevgilisi Ozan Çolakoğlu ile hafta içerisinde nişanlanarak evlilik yolunda ilk adımı attı. İkilinin evliliği müzik kariyerlerine nasıl yansır sizce?

        E.Ö.: Evlilik bu, başka şeye benzemez. Belki de tamamen tüm duyguları yok olur. Evlilik bazı şeyleri harika yapabilir ama bazı şeyleri de yok edebilir. Riskli bir kurum.

        O.B.: Müzik dünyası bir garip, birbirine yarayan çiftler de var, birbirini intihara sürükleyenler de! Fakat Gülşen ve Ozan’ın ilişkisi birbirini besleyen, üretimi destekleyen bir ilişki, tıpkı Beyonce ve Jay-Z gibi. Evlenmeleri şart değil, kaç yıldır birbirlerini müzikal olarak besliyor, büyütüyorlar. Bu imza töreninden sonra da böyle olacaktır.

        R.B.: Evliliğin Gülşen’in müzik hayatını değiştireceğini sanmıyorum. Tam tersi daha güzel projeler ortaya çıkacağını düşünüyorum. Gülşen anne olursa kimse şaşırmasın.

        K.K.: Sanatçılar evlendiği zaman gündeme gelen “Kariyerleri olumsuz etkilenir mi?” sorusu çok acayip! Eğer âşık olup evlendiyseniz “Kariyerin canı cehenneme” de diyebilmelisiniz! Yok “Ya kariyerim kötü giderse” diye dertleniyorsanız söylediğiniz aşk şarkılarının, oynadığınız bütün o ‘büyük âşık’ karakterlerin canı cehenneme; siz kim oluyorsunuz da aşktan bahsediyorsunuz!

        B.İ.: Gülşen ile Ozan Çolakoğlu çok uyumlu bir çift. Birbirini tamamlıyorlar. Ozan Çolakoğu gibi Berklee’den iftiharla mezun olmuş, piyasada ise çok tutulan bir müzisyenle evlilik Gülşen’in başarısını daha da yukarılara taşıyacaktır. Onlar yeni nesil Sezen Aksu-Onno Tunç oldular.

        "ŞİMDİ KIVILCIM DÜŞÜNSÜN"

        Seçkin Piriler ile Kaan Tangöze aylardır yaşanan trajedinin ardından önceki gün boşandı. Bundan sonra nasıl bir süreç bizi bekliyor sizce?

        E.Ö.: Seçkin’e acayip üzülüyorum. âşık ve zorla ayrılıyor, çünkü adam başka bir kadını istiyor. Acı bir durum, benim bir kadın olarak içim acıyor.

        O.B.: Baba olma tutkuları erkekleri sonucunu düşünmeden evlenmeye zorluyor. Bu hikâyede de baba olduktan sonra ilgisi azalan bir erkek ve gözü yaşlı bir kadın var. Tarih boyunca değişmeyen bir trajedi.

        R.B.: Bu evliliğin yürümeyeceği belliydi. Bundan sonrasını Seçkin Piriler değil Kıvılcım Ural düşünsün bence. Uğruna bir evlilik bitti. Kaan Bey yarın Kıvılcım’ı terk ederse ne olacak? Seçkin ağlamasın, sevinsin bence.

        K.K.: 20’nci yüzyılda ölüm acısına bir yıl ömür biçmişti Nâzım Hikmet; bu hesapla 21’inci yüzyılda aşk acısı 3, bilemedim 4 ay ya sürer ya sürmez. Seçkin Hanım için süre dolmak üzere. Bazen olmayınca olmuyordur.

        B.İ.: Seçkin için değil Kaan için de zor bir dönem olacak. Tangöze’nin cool havasının ne kadar süreceğini merak ediyorum.

        "ERKAN PETEKKAYA'NIN AÇIKLAMASI ŞIK DEĞİL"

        Erkan Petekkaya’nın “Nurgül hakkında konuşursam ortalık karışır” sözlerinden sonra ortaya çıkan küfür iddiasına ne diyorsunuz?

        E.Ö.: İş bitince insanların birbiri arkasından böyle konuşması çok kötü gerçekten. Erkan Petekkaya’nın açıklaması hiç şık değil. Kavga, gürültü hoş değil ama set ortamında birçok şey yaşanıyor. Her yaşanan dışarıya yansırsa bizler hiç malzemesiz kalmayız.

        O.B.: Bu sözlerden Erkan Petekkaya’nın kuyruk acısı olduğunu anlıyorum ben. Konuşursam ortalık karışır, fena klişe değil mi?

        R.B.: Sette kaprislerinden dolayı ayrıldıkları konuşuluyor. Her şeyi çıkıp anlatsınlar.

        K.K.: Bu konuyla ilgili küfür ederdim de yeri değil! Bu nasıl bir gündeme gelmektir; ayıp yahu!

        B.İ.: Erkan Petekkaya gerçekten böyle söylemiş mi emin değilim. Pek onun tarzı değil böyle üstü kapalı konuşmak. Sonuçta insanı özellikle de bir kadını zor durumda bırakacak cümleler.

        MASA'NIN ALTINDAKİLER

        Bir kadının arkasından “Konuşursam olay olur” diyen Erkan Petekkaya. Bir kadını ağlatan Kaan Tangöze. Sezen Aksu’ya cenazesinde şarkı dinletmeye çalışanlar.

        Murat Boz şarkısını albüme koymayınca “Aranjesini beğenmedim, geri aldım” diyen Emre Kaya

        MASA'NIN ÜSTÜNDEKİLER

        E.Ö.: Gülşen’in nişandaki mutluluğu, hanım hanım kahvesini yapması. Meryem Uzerli’nin altın rengi kıyafeti.

        O.B.: Kimseyi takmayan Yasmin Erbil ve anormali normalleştiren Bülent Ersoy.

        R.B.: Selçuk Yöntem ve Seçkin Piriler.

        B.İ.: Zor sürece rağmen boşanmanın ardından ‘Çocuklarım için dik durmaya ve evliliğimi kurtarmaya çalıştım ama olmadı” diyen Seçkin Piriler

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ