Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar ‘Birbirimizin dilinden çok iyi anlıyoruz’

        İsimlerini yan yana yazınca yarım kafiyeli bir şiirin dizeleri gibi oluyor. Ferhat Göçer, Behzat Gerçeker... 10 yıl önce ENBE Orkestrası’nın albümüne adını veren ‘Kalp Kalbe Karşı’da bir araya gelen Göçer ile Gerçeker, “Taş bitti yapı paydos” demeyip iş ilişkilerini dostluğa dönüştürmeyi başarmış.

        BU KEZ KONSER İÇİN BİRLİKTELER

        Ortak bir sosyal aktiviteye de sahipler, tenis oynuyorlar. Gerçeker milli tenisçi. Göçer’i ‘kızdırma’ konusunda bu özelliğini kullanmadan edemiyor. Göçer’in Gerçeker’i ‘kızdırma’ materyaliyse lisanslı futbolcu ve halihazırda Sarıyerspor’un asbaşkanı olması.

        REKLAM

        Göçer ile Gerçeker, bir tenis maçı sırasında ortaya çıkan fikirle 10 yıl sonra bir kez daha bir araya geldi. Göçer, Gerçeker’in şefi olduğu ENBE Orkestrası’nın tarihi Emek Sahnesi’ndeki konserlerinin ilk konuğu olarak yarın sahneye çıkacak.

        ‘FİKİR, TENİS MAÇINDA OLUŞTU’

        Nasıl tanışmıştınız, tanışmanıza ne veya kimler vesile oldu?

        Ferhat Göçer: Bizi değerli yapımcım Samsun Demir tanıştırdı. İlginçtir, Samsun aynı zamanda Ömür’le de tanıştırdı. Behzat yol arkadaşım, Ömür de hayat arkadaşım oldu.

        Meslektaş olmanızın yanı sıra dostsunuz da. Bu yönünüz çalışmalarınıza nasıl yansıyor?

        F.G.: Birbirimizin derdinden, dilinden çok iyi anlıyoruz. Gözüne baktığımda Behzat neyi nasıl yapmak isteğimi anladığı için işe hemen girişebiliyoruz. Bu, çok iyi anlaşmamızı sağlıyor.

        Behzat Gerçeker: Sahnede sevdiğim birini ağırlamak beni daha da mutlu ediyor. Birbirimizle konuşmadan bile iyi anlaşmamızla ortaya çıkan olumlu enerji konsere gelenlere de geçiyor.

        REKLAM

        Birlikte konser verme fikri nasıl ortaya çıktı?

        F.G.: Korttaydık, hem tenis maçı yapıyor hem de sohbet ediyorduk. Konser fikri o sohbet sırasında ortaya çıktı.

        B.G.: ENBE Orkestrası olarak tarihi bir salonda konserler dizisine başlıyoruz. İlk konserimizin çok değerli biriyle olmasını istedim. Ferhat benim dostum olmasının yanı sıra çok saygı duyduğum değerli bir meslektaşımdır.

        10 yıl aradan sonra yeniden bir araya gelecek olmanız sizde hangi duyguları yüceltti?

        F.G.: Tilkinin dönüp dolaşacağı yer yine kürkçü dükkânıdır. Aynen böyle.

        B.G.: ‘Kalp Kalbe Karşı’ adlı albümümüzde Ferhat bizimle beraber olmuştu. 10 yıl sonra yeniden birlikte çalışacak olmamız bizim için son derece kıymetlidir.

        ‘BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE HAZIRLANDIK’

        Dinleyicileriniz karşılarında nasıl bir konser bulacak? Yarınki konserin dışında da birlikte konser verecek misiniz?

        REKLAM

        F.G.: Behzat, benim uzun soluklu yol arkadaşım. Zaman zaman birlikte projeler üretiriz. Behzat’ın kalbimde her zaman ayrı bir yeri vardır. Yarınki konserde bizi dinlemeye gelecek olanlar büyük bir keyif alacaklar. Repertuvarımızda kariyerimizin ilk yıllarında seslendirdiğimiz şarkılar da olacak hit olmuş şarkılarımız da.

        B.G.: ENBE Orkestrası çalacak, Ferhat Göçer seslendirecek. Böyle bir konserin büyük bir keyif vereceğini düşünüyorum. Zaten biz de öyle olması için repertuvarımızı büyük bir titizlikle hazırladık. Biz her fırsatta birlikte çalışmaktan keyif alacağız.

        İyi bir konserin tanımı nedir, iyi bir şarkının tanımı nedir?

        F.G.: Alınan keyif, yaşanan coşku ne kadar yüksekse o konser o kadar yüksek kalitededir. İyi bir şarkının tanımıysa şöyle: Sözleri samimi ifadelerden oluşmalı ve melodisiyle uyum içinde olmalı.

        ‘Behzat, orkestra müziğinde devrim yapmış bir sanatçı’

        Behzat Gerçeker için nasıl bir yorum yaparsınız? Çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

        Ferhat Göçer: Behzat, özellikle orkestra müziğinde devrim yapmış bir sanatçıdır. Çok çalışkan, mesleğine âşık bir insandır. Sosyal ilişkilerine ve hayatına kıymet veren, örnek aldığım, gıpta ettiğim bir dostumdur. Kariyeri boyunca her zaman en iyinin peşinde koşmuş, harikalar yaratmış biridir. Yolu her daim açık olsun.

        REKLAM

        ‘Bir Melekten Hediye’ şarkısı hakkındaki yorumunuz nedir?

        F.G.: Behzat, her zaman doğru şarkıyı ve seslendirecek doğru kişiyi buluyor. Durmadan çalışıyor, araştırıyor. Ziynet Sali’nin seslendirdiği ‘Bir Melekten Hediye’ de tıpkı daha öncekiler gibi dinleyende derin etki bırakan bir şarkı.

        ‘Her dinlediğimde yeniden keşfediyorum’

        Ferhat Göçer hakkındaki yorumunuz nasıl olur?

        Behzat Gerçeker: Ülkemizin çok değerli sanatçısıdır. Hem Batı’ya dönüktür hem de yöresel şarkılarımızı en iyi şekilde seslendirir. Uluslararası organizasyonlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilecek kadar meziyetli ve bilgilidir.

        ‘Aşkın Mevsimi Olmaz ki’ adlı şarkısını nasıl buldunuz?

        B.G.: Çok güzel bir şarkı yaptı. Her dinlediğimde şarkıyı yeniden keşfediyor olmam aldığım keyfi en iyi şekilde anlatır.

        Mehmet ÇALIŞKAN / HT MAGAZİN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ