Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Yusuf Çim'le keyifli sohbet...

        HT MAGAZİN/NEZİHA KARTAL

        Türkiye’nin jön ihtiyacını Best Model’in karşıladığını söyleyen ‘Çilek Kokusu’ dizisinin yıldızı Yusuf Çim, “Türkiye’nin başrolleri Best Model’den çıkıyor, sebebi sadece yakışıklı olmak değil. Yakışıklı olmak kolay, mesele disiplinde. Diğerlerinden farkım müzik yeteneğimin olması” diyor...

        2011 Best Model Yarışması’nın birincisi Yusuf Çim, şarkıcılıkla başladığı kariyerine oyunculuk ve sunuculuğu da ekledi. Şimdilerde hem Show TV’de ‘Piramit’ isimli yarışma programını sunuyor, hem de ‘Çilek Kokusu’nda Burak karakterine hayat veriyor. Sunuculuk için “Orada ortama ve insanlara hâkim olmak müthiş bir his” diyen Çim, genç yaşta önüne gelen fırsatları değerlendirmesinin kendisini geliştirdiğini belirtiyor.

        Kariyerine modellikle başlayan örneklerin aksine oyunculuk yerine şarkıcılığı denediniz.

        Müziğe hâlâ devam ediyorum ve yakın zamanda da yeni bir single çıkarmayı düşünüyorum. Dizinin de gidişatına bağlı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dizi çok iyi gidiyor. Albüm için de doğru zamanı bekliyorum. Hâlâ oyunculuk eğitimi alıyorum. Müzik benim için asla bitmez.

        Müzik piyasasına yeni girmiş bir isimken, oyunculuğa geçmek riskli değil miydi?

        Oyuncu olacağım diye bir hayalim yoktu. O kadar çok teklif gelmeye başlayınca yolumun buradan da geçebileceğine inandım. Albüm çıkarıp şarkı söylemek, konserler vermek istiyorum. İkisini beraber götüren birçok örnek var.

        ‘ALBÜM İÇİN BEKLİYORUM’

        Dizide şarkı söyleyecek misiniz?

        Çok isterim. Sürpriz olur ve eğer yapımcı isterse benim için büyük bir keyif olur.

        Single için üzerinde çalıştığınız bir şarkı var mı?

        Kendi yazdığım şarkılar var ancak onlar için erken olduğunu düşünüyorum. Tabii ki pop albümü olur. Aslında şarkılar hazır ama albüm için doğru zamanı bekliyorum. İlk şarkımda çok güzel tepkiler aldım ama istediğimi yakalayamadım. Neden bilmiyorum ama tatmin olmuyorum. Şu anda dizi çok güzel gidiyor onun enerjisini bozmak istemiyorum.

        Birçok teklifin geldiğini söylediniz. Neden ‘Çilek Kokusu’nu kabul ettiniz?

        Birçok iş geldi ama benim gönlüm ‘Çilek Kokusu’ndan yanaydı. Hikâyeye, oyuncu arkadaşlarım ve büyüklerime çok güvendim. ‘Çilek Kokusu’nun başarısını sağlayan bu.

        Canlandırdığınız Burak nasıl biri?

        Burak karakterime çok uymayan biri. Ben daha sessiz sakin biriyim. Burak daha fırlama ve anasının kuzusu bir genç. Çok akıllı, tatlı dilli, kızları yalanları ile kandırabilen biri.

        Yaz sezonunda yayına giren romantik komediler arasında sizi farklı kılan nedir?

        Hikâye, yapım şirketi ve ekibi düşündüğümde çok şanslıyız. Her şeyimizle tam bir ekip olduk. Senaryoyu okuduğumda ‘Ben bu işte olmalıyım’ dedim. Çok mutluyum ve doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Çok iddialı şeyler söyleyebilirim, işime çok güveniyorum ama insanlara ukalalık gibi gelebilir. İnsanlar farkı seyredince anlıyor bence.

        Mankenlikten oyunculuğa geçenler hep eleştirilir, siz de eleştiri aldınız mı?

        Ülkemizde 30 tane jön varsa bunların 20 tanesi Best Model’den çıkmıştır. Ben de onlardan biriyim. Lise zamanında para kazanmak için modellik yaptım. Hâlâ arkasında duruyorum. Bugünkü jönlerin çoğu bizden çıkıyor. Çünkü biz çalışkan insanlarız. Yattığımız, kalktığımız saat belli. Beslenmemiz belli. İş disiplinimiz var. Nasıl en iyi pilotlar ordudan gelir çünkü orada bir disiplin vardır. Best Model’de sektörün ordusu. Türkiye’nin başrolleri Best Model’den çıkıyor, bunun sebebi sadece yakışıklı olmak değil. Yakışıklı olmak kolay mesele disiplinde bitiyor. Benim diğerlerinden farkım müzik yeteneğimin olması.

        Kariyerinize nasıl devam etmeyi düşünüyorsunuz?

        Oyunculuğa yeni başladım ama gerçekten çok sevdim. Müzikle bir arada yürüyecektir.

        ‘KENDİMİ İŞLERLE GELİŞTİRİYORUM’

        Kariyerinizde farklı alanlarda devam etmeniz tatmin olamamanızla mı alakalı?

        Kafamda bir yol varsa, ben o yola giden her şeyin bir işaret olduğuna inanıyorum. İstediğin yere dümdüz gitmek zorunda değilsin. Bu işler sayesinde kendimi geliştiriyorum. Müzik yapıyorum ve müzik benim için en önemli şey. Konserler yapacağım ama ben daha 23 yaşındayım, neden oyunculuk yapmamayım. Veya sunuculuk neden olmasın? Sonuçta teklif geliyor ve ben yapabileceğime inanıyorum. Bence bu kadar farklı alanda başarı gösterdiğim için insanlar saygı duymalı.

        Diziye başlarken reytingin nasıl olacağını düşündünüz mü?

        Bu işe başlarken de daha önceki işimde de reyting düşünmedim. ‘Ezra’da bulunmaktan keyif almıştım. Ben anı yaşıyorum.

        Demet Özdemir’le aşk yaşadığınız haberleri çıktı. Doğru mu?

        Çok güzel bir sohbet oluyor, aşk konularına girmeyelim.

        ‘Sunuculuk bambaşka bir şey’

        Evrim Akın ve Gökhan Yıkılkan’la beraber Show TV’de ‘Piramit’ isimli bir yarışma sunuyorsunuz. Şarkıcılık ve oyunculuktan sonra sunuculuk nereden aklınıza geldi?

        Teklif bana geldiğinde çok heyecanlandım. Arkadaş çevremde çok konuşan biriyim ama canlı yayına çok çıkmadım. O yüzden çok kararsız kaldım. Menajerim beni motive etti ve Show TV’de ‘Piramit’i sunmaya başladık. Müthiş iki insan Evrim ve Gökhan, müthiş bir enerjileri var. Perşembe ve cuma akşamları SHOW TV’deyiz.

        ‘Piramit’ nasıl bir yarışma?

        Dünyada 45 yıldır devam eden bir yarışma. 90’lı yıllarda Oktay Kaynarca sunmuş ama orijinal formatıyla ilk kez biz yapıyoruz.

        Sunuculuk sizin için nasıl bir deneyim oldu?

        Sunuculuk bambaşka bir şey. Orada ortama ve insanlara hâkim olmak müthiş bir his. Yarışmacılar, seyirciler, reji, kulaklıktan gelen sesler derken bir yerden sonra alıştığımı fark ettim.

        'Aksiyona bayılıyorum'

        Oyunculukta hayaliniz var mı?

        Halit Ergenç’le oynamayı çok isterdim. Yaşasaydı Tuncel Kurtiz’le oynamayı çok isterdim. Aksiyon filminde oynamak isterdim. Fiziki yapım uygun. Aksiyona bayılıyorum. Atlayım, zıplayayım. Sırf ona hazırlık için aylarca özel spor yaparım.

        Müzikteki hedefiniz ne?

        Yurtiçinde ve yurtdışında konserler verdim. Daha büyük ölçekli konserler vermek istiyorum ancak öncelikle albüm çıksın ve bazı şeyler otursun istiyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ