Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Can pazarı yaşandı! Kime koşacaklarını şaşırdılar

        Edinilen bilgiye göre Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde Sarıhacı Mevkiinde sabah erken saatlerde yaşanan kazada Ankara istikametinden Malatya istikametine doğru ilerleyen Murat Biçer yönetimindeki bir kargo firmasına ait kamyon, yoldaki buzlanma nedeniyle kayarak karşı şeritte ilerleyen Nuh Enes Rutbil yönetimindeki bir lojistik firmasına ait TIR ile çarpıştı.

        EMNİYET KEMERİ KULLANAN ARAÇTA SIKIŞTI, KULLANMAYAN YOLA FIRLADI

        İHA'nın haberine göre, çarpışmanın ardından emniyet kemeri takılı olan kamyon sürücüsü Murat Biçer, araçta sıkışırken, emniyet kemerinin takılı olmadığı tahmin edilen tır sürücüsü Nuh Enes Rutbil ise ön camdan yola fırladı. Yüzüstü buzlu yola kapaklanan ve yüzü gözü kan içerisindeki tır sürücüsü bir süre hareketsiz bir şekilde yerde yattı.

        Kazanın ardından yol uzun süre trafiğe kapanırken vatandaşlar ise sürücülere yardım etmek için araçlarından indi. Sürücülerin yanına gelen vatandaşlar, yaralılara yardım etmek için hareket etti. Vatandaşlar biri 112 sağlık ekiplerini ararken diğerleri de yaralılarla konuşarak hayatta tutmaya çalıştı.

        İNLEME SESİ İLE CEVAP VEREBİLDİ

        Kamyonda sıkışan sürücü Murat Biçer'in yanına giden vatandaşlar, sürücüyü konuşturarak, uyumasını engellemeye çalıştı. Vatandaşlar, "Kaptan. Dayı aman uyumayasın. Uyuma dayı, kendini ayakta tut. Yardım geliyor. Sakın uyuma. Dayı konuşmaya çalış, ismin ne dayı. Sakın uyuma dayı. Kendinde kal aman. Uyuma dayı aman. Aha aradık, ambulans geliyor. Az daha sabredin" diyerek, sürücüyü kendinde tutmaya çalıştı.

        Hareketsiz bir şekilde duran sürücü Biçer ise, sorulara ve konuşmalara ise inleme sesi ile cevap verebildi.

        KANLAR İÇERİSİNDEKİ SÜRÜCÜ AYAĞA KALKMAYA ÇALIŞTI

        Daha sonra yerde yatan tır sürücüsünün yanına giden vatandaşlar, bu sürücüyü de hareket etmemesi konusunda telkinlerde bulundu. Vatandaşlar, ayağa kalkmaya çalışan kanlar içerisindeki sürücüyü, "Abi yerde kal. Abi kımıldama, abi kımıldama, abi kımıldama, elini öpmüşüm kımıldama. Geliyorlar, geliyorlar. Abi yerde kal, kalkma" diyerek ikna edebildi. Vatandaşlar, sürücünün üşümemesi için ise kolunun altına plastik tampon parçası kafasının altına ise kulakları soğuktan korumakta kullanan bant koydu.

        EKİPLERİN ÇALIŞMASI İLE KURTULDULAR

        Yaralıların uyumaması içinde uğraşan vatandaşların ihbarı ile olay yerine gelen ambulanslarla iki yaralı da Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.Yaralı sürücülerinin hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenilirken, kaza karışan iki araçta yapılan incelemelerin ardından bölgeden kaldırıldı.Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ