Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Maradona'nın cenaze törenine binlerce kişi katıldı! Gözyaşları sel oldu - Haberler - Futbol Haberleri
        1

        Arjantin'de halk, dün hayatını kaybeden efsane futbolcu Diego Armando Maradona'ya veda ediyor.

        2

        Gece saatlerinde cenaze merasimi için Maradona'nın naaşının getirildiği Devlet Başkanlığı binası Casa Rosada, yerel saatle 06.00'da kapılarını ziyaretçilere açtı.

        3

        On binlerce Arjantinli, Diego Maradona'yı onurlandırmak için Arjantin'in yetiştirdiği en ikonik yıldızın tabununun önünden geçerek sıraya girdi.

        7

        Taraftarlar, başkanlık binasının ana lobisinde bulunan Maradona'nın tabutunun önünden geçerken öpücükler attı, bazıları ellerini göğsüne götürerek tezahratlar yaptı.

        8

        Maradona'nın tabutu Arjantin bayrağıyla kaplıydı ve meşhur 10 numaralı Arjantin Milli Takımı forması da sarılıydı.

        9

        Maradona, Buenos Aires'in dışındaki evinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetmişti. Arjantinli yıldız 3 Kasım'da emboliden kaynaklı bir beyin ameliyatı geçirmişti.

        13

        Aile üyelerinden sonra 1986 Dünya Kupası'nda Arjantin Milli Takımı'nın formasını terleten arkadaşı Oscar Ruggeri ve diğer Arjantinli futbolcular geldi.

        14

        Maradona ile yakın arkadaş olan Boca Juniorslı Carlos Tevez de duygusal anlar yaşadı.

        15

        Maradona'nın ölüm haberinin doğrulanmasından sonra sokaklarda oluşmaya başlayan kalabalık öğle saatlerine doğru birkaç mahalleye kadar yayıldı.

        16

        Binlerce Boca Juniors taraftarı da Arjantinli'yi onurlandırmak için ellerinde karanfillerle birlikte sokaklardaydı.

        17

        Başkanlık binasının önündeki Mayıs Meydanı'nda dün gece toplanan Maradona'nın sevenleri, futbolcuya son kez veda etmek için Casa Rosada'ya girmeye başladı.

        18

        İlk ziyaret, 30 yaşındaki Nahuel de Lima'dan geldi. Engelli olduğu için koltuk değnekleriyle hareket eden 30 yaşındaki taraftar "Maradona, Arjantin'in tüm dünyada tanınmasını sağladı" dedi.

        19

        "Diego her şeyden önce insandı. Bugün gömlek ya da politik bayrakların bir önemi yok. Hepimiz ona elveda demek için buradayız"

        20

        Lidia ve Estela Villalba adlı taraftarlar lobi çıkışında gözyaşlarını tutamazken "Onu her zaman çok sevdiğimizi ve tarihin en iyisinin o olduğunu söyledik" ifadelerini kullandı.

        21

        Casa Rosada'nın yaknındaki Plaza de Mayo'da (Mayıs Meydanı) ise Maradona'nın yüzünün bulunduğu dev bir grafiti yapıldı.

        37

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ