Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Maradona son yolculuğuna uğurlandı - Son dakika HABERLERİ - Futbol Haberleri
        1

        Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona toprağa verildi.

        2

        Maradona, Arjantin'in Buenos Aires eyaletinde Bella Vista Mezarlığında, ailesinin isteği üzerine sadece aile bireyleri ve yakın çevresinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

        3

        Başkent Buenos Aires'e yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Bella Vista Mezarlığına hayranlarının oluşturduğu uzun bir konvoy ve güvenlik güçlerinin eşliğinde götürülen Maradona'nın naaşı anne ve babasının yanına defnedildi.

        4

        30 Ekim'de 60'ıncı doğum gününü kutlayan Maradona, 25 Kasım'da Buenos Aires eyaletine bağlı Tigre kentindeki evinde hayatını kaybetmişti.

        5

        ARJANTİN 10'A AĞLIYOR

        Arjantin'de halk, dün hayatını kaybeden efsane futbolcu Diego Armando Maradona'ya veda etti..

        6

        Gece saatlerinde cenaze merasimi için Maradona'nın naaşının getirildiği Devlet Başkanlığı binası Casa Rosada, yerel saatle 06.00'da kapılarını ziyaretçilere açtı.

        7

        Başkanlık binasının önündeki Mayıs Meydanı'nda dün gece toplanan Maradona'nın sevenleri, futbolcuya son kez veda etmek için Casa Rosada'ya girmeye başladı.

        8

        Yerel saatle 16.00'ya kadar süren ziyaret için binlerce kişilik kuyruk oluşturuldu. Zaman zaman ziyaretçilerle güvenlik güçleri arasında itişmeler yaşandı.

        9

        Maradona'nın ölümünün ardından dün binlerce kişi sokağa dökülmüş ve gece boyunca futbolcuyu anmak için sloganlar atmıştı.

        10

        OLAYLAR ÇIKTI

        Öte yandan Maradona'nın başkent Buenos Aires'te düzenlenen cenaze töreninde sevenleriyle polis arasında arbede çıktı.

        11

        Önce Casa Rosada'nın önündeki Mayıs Meydanı'nda bulunan bariyerleri aşan kalabalık, başkanlık binasının iç avlusuna girdi.

        12

        Güvenlik güçlerinin, başkanlık binasına girenlere göz yaşartıcı gazla müdahalesiyle Casa Rosada'da durum kısa süreliğine sakinleştirildi. Olaylar nedeniyle Maradona'nın naaşı, bulunduğu salondan çıkarılarak farklı bölüme taşındı.

        13

        Cenaze töreninin belirlenen saatte bitirileceğinin açıklanması üzerine başkanlık binasına yaklaşık bir kilometre uzaklıkta Maradona'nın hayranlarıyla güvenlik güçleri arasında arbede çıktı.

        14

        Polis, sert cisimler atan kalabalığa göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Çatışma nedeniyle yaralananlar ve gözaltına alınanlar olduğu açıklandı.

        15

        Yetkililer, 06.00-16.00 saatlerinde yapılacak törenin 19.00'a kadar uzatıldığını ve Maradona'nın cenazesinin defnedileceği Bella Vista Mezarlığı'na gitmeden önce katılamayanlar için geçit töreninin yapılacağını açıklamasına rağmen olaylar nedeniyle başkanlık binasına girişler durduruldu.

        16

        Şehir merkezinde bulunan 9 Temmuz Caddesi'ndeki kalabalıkla güvenlik güçleri arasında arbede devam etti.

        17

        Yerel basın, Maradona'nın cenaze töreni için bir milyon kişinin toplanmasının öngörüldüğünü yazmıştı.

        18

        Arjantinli efsane futbolcunun dün hayatını kaybetmesinin ardından halk sokağa dökülmüş ve dün geceden itibaren Maradona'nın cenaze törenine katılmak için Mayıs Meydanı'nı doldurmaya başlamıştı.

        19

        NAPOLİ'DE ANILDI

        Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona'nın ölümü uzun yıllar top koşturduğu İtalya'nın Napoli kentinde büyük üzüntüyle karşılanırken, Napolililer San Paolo Stadı'nda efsane oyuncuyu andı.

        20

        NOTLAR

        Efsaneye ilk veda edenler eski eşi Claudia Villafane ve Maradona'nın kızları Dalma ile Gianinna oldu. Ardından diğer eski eşi Veronica Ojeda ve oğlu Dieguito Fernando geldi.

        21

        Maradona'nın sadece birkaç yıl önce kızı olarak kabul ettiği Jana da cenazede hazır bulundu.

        25

        İlk ziyaret, 30 yaşındaki Nahuel de Lima'dan geldi. Engelli olduğu için koltuk değnekleriyle hareket eden 30 yaşındaki taraftar "Maradona, Arjantin'in tüm dünyada tanınmasını sağladı" dedi.

        26

        "Diego her şeyden önce insandı. Bugün gömlek ya da politik bayrakların bir önemi yok. Hepimiz ona elveda demek için buradayız"

        27

        Lidia ve Estela Villalba adlı taraftarlar lobi çıkışında gözyaşlarını tutamazken "Onu her zaman çok sevdiğimizi ve tarihin en iyisinin o olduğunu söyledik" ifadelerini kullandı.