Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Mardin'de yabancı plakalı cipe silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var! - Güncel haberler

        Mardin'in Artuklu ilçesi kırsal Yeniköy Mahallesi yakınında seyir halindeki yabancı plakalı cipe kimliği belirsiz kişi veya kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de ağır yaralandı. Yaralılardan birisi de hayatını kaybederken ölü sayısı 4'e yükseldi.

        Olay, saat 01.00 sıralarında Artuklu ilçesine bağlı kırsal Yeniköy Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Artuklu ilçesinden, Nusaybin ilçesi istikametine seyir halinde olan ve içerisinde 5 kişinin bulunduğu Irak plakalı cipe, yol üzerinde pusu kuran kişiler tarafından otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Çok sayıda kurşunun isabet ettiği cip, bir süre kontrolsüz şekilde ilerledikten sonra kara yolu üzerinde durdu. Saldırganlar ise kaçtı.

        ÖLÜ VE YARALILAR VAR

        Yoldan geçen sürücülerin ihbarı ile olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarma yol üzerinde güvenliği sağlarken, sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde cipte bulunan 3 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Ağır yaralı olduğu anlaşılan 2 kişi ise ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri de otopsi için hastane morguna götürüldü.

        Yaralılardan birisi ise hastanede kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayda ölü sayısı 4'e yükseldi.

        Saldırıda, cipte bulunan Hındreen Abdullah Salih (39), Waheda Haedar Jasim (63), Abdullah Saleh Mustafa (69) yaşamını yitirdi, Chiman Shaheen Khalid (75) ve Ahmed Jalaladeen İbrahim (45) yaralandı.

        112 Acil Sağlık ekiplerince Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Chiman Shaheen Khalid müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

        ÇALIŞMA BAŞLATILDI

        Jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemede saldırıya uğrayan cipte çok sayıda kurşun izine rastlanıldı. Saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ