Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Behzat Ç.’de geri sayım başladı!

        Televizyon dünyasında geçtiğimiz günlerde son zamanların en önemli gelişmelerinden biri yaşandı. Bünyesinde NTV, NTV Spor, CNBC-e, e2 ve Kral TV olmak üzere tam beş kanal bulunduran yayıncılık sektörünün devlerinden Doğuş Grubu, Star TV’yi satın aldı. Televizyon yayıncılığında bir majör kanalla alanını genişletmek, elini güçlendirmek isteyen Doğuş Grubu, aylar öncesinden yeni bir kanal açacağını duyurmuş, hatta adını bile koymuştu: TVen. Ancak satışa çıkan ve beş büyük kanaldan biri olan, bu sezona da sağlam bir giriş yapan, seyircisi-markası oturmuş bir Star’ı satın almak, sıfırdan bir kanalı alıp büyütmeye çalışmaktan çok daha avantajlıydı. Elbette bunun farkındaydı Doğuş Grubu’nun yöneticileri ve gayet doğru bir hamleyle Star’ı aldılar. Böylece de olası bir başarısızlık riskini mümkün olan maksimum seviyede azalttılar. Peki Star nasıl bir yayın politikası izleyecek, yeni patronu ve yönetimiyle? Şu günlerde bunun da ana hatları belli olmaya başladı. Aslında grubun genel yayın politikasına benzeyen, reytingden çok etkinliği, yüksek gelir ve eğitim grubundan seyirciyi hedefleyen, sözün özü, yüzünü tamamen AB Grubu’na çeviren bir kanal olarak çıkacak izleyicilerinin karşısına. Buna göre diziler seçip bu seyirci grubunun izleyeceği projeler sunacak ekrana. AB Grubu’nun en başarılı dizilerinden Muhteşem Yüzyıl’ın transferi de bu yüzden yapıldı ya.

        BEHZAT Ç.’DE GERİ SAYIM BAŞLADI

        Pazar akşamlarının vazgeçilmezi, 20 Kasım günü ekrana dönmesi beklenen Behzat Ç. ile de bu nedenle anlaşıldı. Bu iki diziye bakıldığında, Star’ın çarşamba ve pazar akşamları liderlik için işinin hiç de zor olmadığı görülüyor. Kulağıma gelenlere göre, Star’ın şu an yayında olan dizilerinden sadece İffet’i devam ettirecek yeni yönetim. Cumartesi geceleri zaten zirve mücadelesi yapan İffet’i elde tutup yoluna eldeki bu kozla devam edecek. Akasya Durağı ile Papatyam, şu sıralar akıbetinin ne olacağı hararetle tartışılan yapımlar. Ancak kanalın elindeki Yalancı Bahar, Anneler ile Kızları ve Firar’ın durumu zor görünüyor. Burada birkaç cümle, günü reytinglerde beklenmeyen bir şekilde zirvede bitiren Firar için söylemeliyim. Bir ağa-köy dizisi olan Firar, yeni Star’ın koseptine uygun görünmüyor ama bu tarz dizilere ağırlık veren atv ya da Fox içinse tam da biçilmiş kaftan gibi görünüyor. Firar büyük ihtimalle bu iki kanaldan birine geçecektir. Çünkü ilk iki-üç bölümünden belli oldu, dizi bu tarzı seven seyirciye bariz hitap etmektedir. Bir Kanal D Prodüksiyon yapımı olan Ay Tutulması ve Geniş Aile ise ya Doğan Grubu’nun Kanal D’sine geri dönecek ya da reyting sonuçlarına göre bitirilecek. Yeni Star’ın sipariş ettiği dizilerinden biri Mert Fırat ile Ezgi Mola’nın başrolleri paylaştığı Bir Ömür Yetmez. Kanalın Bizim Yenge ve Bir Çocuk Sevdim’in yapımcısı, Bir İstanbul Masalı, Aliye ve Binbir Gece gibi efsane dizilerin yaratıcısı TMC’- ye bir dizi daha sipariş ettiğini de biliyorum. Bu durumda ellerinde yayında olan üç, yayına girmesi beklenen iki diziyle beş dizisi olacak kanalın. Unutmamalı ki salı ve çarşambaları ekrana gelen Şampiyonlar Ligi maçları da Star’da. Yani şimdiden haftanın dört beş gününü birinci kapatacak silahlar onlarda. Gene kulağıma gelenlere göre, grubun yöneticileri Şener Şen ve Cem Yılmaz gibi reyting garantisi olan isimlerin de peşindeler. Bu devlere, yayınlandıkları gecelere damga vuracak talk show’lar yaptırmak niyetindeler. CNBC-e’nin müthiş bir film arşivi olduğunu da unutmayalım.

        SONUÇTA KAZANAN SEYİRCİ

        Öte yandan Star, önümüzdeki süreçte yerli dizilerin önüne ya da arkasına dünyanın en popüler yabancı dizilerini ekleyecek. Yerli dizilerle yabancıları, kaliteli stüdyo yapımlarıyla filmleri harmanlayarak uzun zamandır tamamen bir dizi sektörü haline gelen televizyon yayıncılığına, açıkçası bizim de özlediğimiz özgün renkleri, projeleri, işleri ve hareketi getirecek. Gündüz kuşağında ise gelindamat programlarından, şarkılı-türkülügöbek atmalı yapımlarından uzak bir çizgi izlenecek. TNT’nin bu sezon yaptığı atak, Fox’un rakiplerinin ensesinden ayrılmayan ısrarlı ve canlı yayın çizgisi ve son olarak da Doğuş Grubu’nun Star’ı alarak büyük kanallar arasındaki rekabete girmesi, uzun zamandır durağan haldeki sektöre rekabet, seçenek ve kalite getirecek. Buna da elbette tek eğlenceleri evlerinde televizyon izlemek olan milyonlar sevinecek. Gelişmeleri yakından izlemeye ve huzurunuza getirmeye devam edeceğiz...

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ