Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Milli Takım'ın basın toplantısında Arda Turan sorusu - Futbol Haberleri

        UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'ta yarın deplasmanda Rusya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Mircea Lucescu, ay-yıldızlı ekibin UEFA Uluslar Ligi'nde Rusya ile yapacağı maç öncesinde basın toplantısı düzenledi.

        Mircea Lucescu, bir Rus gazetecinin, aday kadroda yer almayan Arda Turan ile ilgili"Arda Turan maçta 11'de olacak mı?" şeklindeki sorusuna "İlk 11'i maça kadar söylemem!" yanıtını verdi.

        Rusya Milli Takımı'nın farklı bir tarzda futbol oynadığını belirten Lucescu, "Rusya fizik gücü yüksek, uzun toplarla oynayan, tecrübeli oyunculardan kurulu, ikili mücadeleleri fizik gücüyle kazanan, süratli bir takım. Biz ise onlara göre daha farklı oynayan, fizik gücümüz onlarla kıyaslanmayacak kadar farklı olan, daha kısa paslarla oynamaya çalışan bir ekibiz. Bakacağız, yarın kim daha başarılı olacak onu göreceğiz." diye konuştu.

        Rusya'nın fizik gücünü zorlayacak bir durumlarının olmadığını kaydeden Lucescu, "Ekibime, Türk futbolcusunun kalitesini ön plana çıkarmaya çalışan, canlılıklarını, tekniklerini, becerilerini ön plana taşımaya çalışan bir futbol oynatmaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

        Lucescu, maçın oynanacağı Fişt Stadı'nda yapılması planlanan antrenmanın yerinin değiştirilme sebebini de açıkladı. Rusya Futbol Federasyonunun bu değişikliği istediğini aktaran deneyimli teknik adam, "Çimler kötü. Bu problemi halledecekler. Biz de bu değişikliği kabul ettik." dedi. ​

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ