A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, "Sabırlı olursak çok iyi bir ekip olacağımıza eminim. Yeni bir ekip kurmak için yeterli tecrübem var." dedi.
Karadağ ile yarın deplasmanda özel maçta karşılaşacak ay-yıldızlı takımın teknik direktörü Lucescu, maçın oynanacağı başkent Podgorica'daki Şehir Stadı'nda, milli futbolcu Cengiz Ünder ile basın toplantısı düzenledi.
İlk olarak İrlanda Cumhuriyeti ile yaptıkları özel maça ilişkin değerlendirmede bulunan Lucescu, bazı şeyleri değiştirmeye çalıştığını belirterek, "10 tecrübeli, 1 gençle oynamak kolay. Ama 5 genç ve diğerleriyle bir şeyler yaratmak kolay değil, çabuk olmuyor." diye konuştu.
"Sadece gençlerden bir takım olmaz." diyen Lucescu, "3-4 ağabey olacak ve bu isimler de gençlere örnek olacak, yol gösterecek." ifadesini kullandı.
Rumen teknik adam Lucescu, Burak Yılmaz ve Caner Erkin gibi tecrübeli isimleri de bırakmadığını vurgulayarak, bu futbolcuların bugün milli takımda olmamasının onları hiçbir zaman takıma çağırmayacağı anlamına gelmediğini aktardı.
Tecrübeli teknik adam, 5-6 yıl boyunca beraber oynayacak futbolculardan oluşan bir takım kurmayı düşündüğü için genç isimleri daha fazla tercih ettiğini belirterek, "Tabii ki tecrübeli oyunculara da ihtiyacım var. Eğer milli takıma, genç oyunculara yardımı olacaksa bu tecrübeli oyuncuları her zaman takıma alacağım." şeklinde konuştu.
Lucescu, Avrupa'da ve dünyada sonuç elde etmek için oyunu kontrol etmeleri ve üstünlük kurmaları gerektiğini vurgulayarak, bunun son maçlarda görüldüğünü ancak daha gidecek yolları olduğunu kaydetti.
Kulüplerinde başarılı bazı isimlerin milli takımda aynı anda sahada olup olamayacağına ilişkin soruya ise Rumen teknik adam, "Kulüp performansı çok farklı bir şey. Çünkü kulüpte 8 ay boyunca kullanılan bir oyun sistemi var. Herkes kendi bölgesinde ne yapacağını biliyor. Benim önümde ise 2 gün var. 2 antrenman, 4 toplantı yapabildik. Bu yüzden akıllı, istekli oyunculara ihtiyacım var. Ülkenin milli takımının renklerini seven oyunculara ihtiyacım var." şeklinde cevap verdi.
"YENİ BİR EKİP KURMAK İÇİN YETERLİ TECRÜBEM VAR"
Lucescu, seyircinin istediği oyunu sahaya yansıtmak adına yeterli zamanları olmadığını ancak bunu başarmak istediklerini belirterek, "Bu kolay değil. Kulüplerin kendi seyircileri var. Milli takım, tüm Türkiye, tüm halk, 80 milyonu kapsıyor. Değişik ülkelerden futbolcular geliyor. Sabırlı olursak çok iyi bir ekip olacağımıza eminim. Yeni bir ekip kurmak için yeterli tecrübem var." diye konuştu.
Karadağ takımını da değerlendiren Lucescu, "Karadağ iyi bir ekip. Şu ana kadar öne çıkan özelliklerini gösteremediklerini düşünüyorum. Genç ve fizik açısından güçlü bir takım. Tüm oyuncuları iyi tanıyorum. Karadağ, saygı duyduğum bir rakip. Yarınki maçın çok iyi olacağını düşünüyorum." açıklamasını yaptı.
CENGİZ: MİLLİ TAKIM İÇİN DE ÇOK BAŞARILI OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM
İtalya'nın Roma takımında forma giyen milli futbolcu Cengiz Ünder, kulüpteki başarılı performanslarının milli takıma yansımasına ilişkin yöneltilen soruya "Şu an takımlarımızda iyi giden bir performansımız var. Bunu son haftalarda iyi yansıttık." yanıtını verdi.
Cenk Tosun, Enes Ünal gibi milli futbolcuların da takımlarındaki performanslarının iyi gittiğini aktaran Cengiz, "Bunun milli takıma yansıması bizim için daha iyi olacaktır. İlerleyen zamanlarda milli takım için de çok daha başarılı olacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.
Roma'daki adaptasyon sürecine de değinen milli futbolcu, ilk üç ayın kendisi için çok zor geçtiğini ve adapte olamadığını belirterek, "Adapte olmaya ve İtalyancayı biraz anlamaya başlayınca performansım daha iyi oldu ve bunu da sonuca yansıttım. Üstüne koyarak devam etmeye çalışacağım." ifadelerini kullandı.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.