Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA HABERLERİ! MSB Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı

        PKK/PYD-YPG’li teröristlerin birbiri ardına ateşlediği roket ve havan şarapnelleri Akçakale'de sivillerin bulunduğu yerleşim alanlarına düştü.

        Sivilleri hedef alan saldırılar üzerine Milli Savunma Bakanlığı bir açıklama yaparak, teröristlerin halkın kullandığı bina, okul ve hastanelere gizlenerek ülkemizdeki sivillere saldırdığını ifade etti.

        MSB'nin twitter hesabından paylaştığı mesajlar şöyle;

        "Fırat’ın doğusunu terör koridoru haline getirmeye çalışan PKK/PYD-YPG’li teröristler halkın kullandığı bina, okul ve hastanelere gizlenerek ülkemizdeki sivil yerleşim yerlerine havan ve roketlerle saldırı yapıyor.Hiçbir insani değere sahip olmayan eli kanlı PKK/PYD-YPG’li teröristlerin ülkemizdeki sivil yerleşim yerlerine yaptığı havan/roket saldırılarında masum sivil vatandaşlarımız yaralandı."

        REKLAM

        "İNSANLIK SUÇU İŞLEDİLER"

        Şanlıurfa ve Mardin'deki sivil ölümlerinin üzerine Milli Savunma Bakanlığı'ndan peş peşe açıklamalar geldi.

        Sivilleri katleden teröristlerin mevzilerinin tespit edilerek tek tek vurulduğunu ifade eden Bakanlık, 'bebek katilleri' vurgusu yaparak şu sert mesajı yayınladı;

        "Terör örgütü PKK/PYD-YPG bugün kabul edilemez bir insanlık suçu daha işledi. Eli kanlı terör örgütü Akçakale’ye attığı havan mermisiyle biri bebek olmak üzere 2 masum sivili şehit etti. Bebek katili PKK eşittir bebek katili PYD/YPG.

        Akçakale’de masum sivilleri katleden PKK/PYD-YPG’li teröristler ve mevzileri tespit edilerek ateş destek vasıtalarıyla imha edildi.Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, bundan sonra da kalmayacak! Milletimizin başı sağ olsun..."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ