Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Ramo oyuncuları kimler? Ramo oyuncu kadrosu ve karakterleri - Dizi nerede çekiliyor?
        1

        Ramo oyuncuları kimler? sorusu bu akşam 4. bölümüyle ekranlara gelecek dizi hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyen izleyicilerin gündeminde. Ramo'nun konusu "Haksızlığa karşı baş kaldıran ve sevgiyi her şeyin önüne koyan Ramo’nun sıradışı hayatının hikayesi ile aile, adalet, intikam, dostluk ve aşk eksenindeki derin çatışmalar" şeklinde özetlenebilir. Ramo'nun oyuncu kadrosu haberimizde...

        2

        RAMO (MURAT YILDIRIM)

        Kanla değil sevgiyle bağlanan sımsıcak bir ailenin gözü kara lideri. Zeki, iş bitirici, kendine has yöntemleri olan biri. Düşmanlarına karşı acımasız, sevdiklerine ve mazlum insanlara karşı merhametli fedakâr bir adam… Geçmişi bir zırh gibi kuşanan Ramo’nun, ailesi için yapamayacağı şey yoktur. Fakat sevdiklerini korumak için aldığı kararlar hem kendini hem de ailesini büyük bir savaşa sürükleyecektir… Ve aşka!

        MURAT YILDIRIM KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

        1979 yılında Konya'da doğan Murat Yıldırım Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları'nda (YÜO) amatör olarak tiyatro çalışmalarında bulundu.

        2004 yılında Kadir İnanır'ın başrollerinde rol aldığı "Bütün Çocuklarım" dizisiyle televizyon dünyasında tanınan Yıldırım, "Fırtına", "Asi", "Aşk ve Ceza" ve "Suskunlar" gibi ses getiren televizyon dizilerinde yer aldı. Yıldırım, 2017 - 2019 yılları arasında "Kim milyoner olmak ister?" adlı programın sunuculuğunu üstlendi. Başarılı televizyon dizilerinin yanı sıra sinema filmlerinde de yer alan Yıldırım, "Güz Sancısı", "Araf ve Kırımlı"nın ardından "Kocan Kadar Konuş" filminde de rol aldı.

        Murat Yıldırım, 2020 Ocak ayında başlayacak olan Ramo dizisinde "Ramo" karakterini canlandırıyor.

        Murat Yıldırım'ın oynadığı filmler

        Scorpion / 2018

        İlk Öpücük / 2017

        Ayla / 2017

        Sonsuz Aşk / 2017

        Kocan Kadar Konuş Diriliş / 2016

        Kocan Kadar Konuş /2015

        Kırımlı / 2014

        Güz Sancısı / 2009

        Araf / 2006

        Organize İşler / 2005

        Murat Yıldırım'ın oynadığı diziler

        Ramo / 2020

        Gecenin Kraliçesi / 2015

        Suskunlar / 2012

        Aşk Ve Ceza / 2010

        Asi / 2007

        Fırtına / 2006

        Büyük Yalan / 2004

        Bütün Çocuklarım / 2004

        Ölümsüz Aşk / 2004

        Hayat Bilgisi / 2003

        Patron Kim / 2003

        Ayrılsak Da Beraberiz / 1999

        Murat Yıldırım'ın sunduğu televizyon programları

        Kim Milyoner Olmak İster / 2017-2019

        3

        SİBEL (ESRA BİLGİÇ)

        Yer altı dünyasının patronu Cengiz'in kızı… Aklı başında, iyi eğitim almış, cesur, güçlü bir kadın. Çok sevdiği babasına ve ailesine karşı açılan beklenmedik savaş, Sibel’in hayatını kökten değiştirir. Kim dost kim düşman ayırt edemez. Tüm bu karışıklığın içinde yaşadığı asıl savaş ise ruhundadır. Aşk mı? Nefret mi?

        ESRA BİLGİÇ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

        1992 yılında Ankara Yenimahalle’de doğdu. 2011 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkileri bölümünü kazandı. İlk projesi olan ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisindeki Halime Sultan karakteri ile oyunculuk kariyerine başladı. Londra’daki Royal Academy of Dramatic Arts’ta drama ve ses eğitimi alan Bilgiç, aynı zamanda piyano ve binicilik dersleri de alıyor. Şu an İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimine devam eden genç oyuncu, ‘Ramo’da Sibel karakterini canlandırıyor.

        Esra Bilgiç’in Oynadığı Diziler

        Ramo / Sibel / 2020 –

        Bir Umut Yeter / Derya / 2018

        Diriliş Ertuğrul / Halime Sultan / 2011-2018

        Esra Bilgiç’in Oynadığı Filmler

        Adanış: Kutsal Kavga / 2020

        4

        HASAN (İLKER AKSUM)

        Ramo’nun abisi. Saf, temiz deli dolu bir adam… Hırslarından arınmış, karısıyla ve çocuklarıyla mutlu bir hayat sürüyor. Ailesi için kendini ateşe atmaktan çekinmeyen bir adam… Ramo’yu her daim destekleyip onun yanında duracak olan insanlardan biri…

        İLKER AKSUM KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

        İlker Aksum, 23 Mayıs 1971 tarihinde Isparta’da doğmuştur. Annesinin adı Nurten Aksum'dur. İlkay ve Alpay adında ikiz kardeşleri vardır. Babası Mehmet Bülent Aksum subay pilottur. İlker Aksum, Etimesgut Şeker İlkokulu'nda başlar okul hayatına. Mehmetçik Lisesi'nden mezun olur. 1989 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarını 1993 yılı sonunda bitirmiştir.

        1994 yılının yazında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. İlk profesyonel rolü Hamlet oyununda Ophelia rolüdür. İki sene 10 küsur oyunda rol aldı. Kadro açılmadığı için ayrılıp 1996'da İstanbul'a yerleşti. Kısa bir süre sonra askerliğini Kars Sarıkamış'ta yaptı. Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda kısa bir süre, İstanbul Şehir Tiyatroları'nda bir yıl çalıştı. Okul arkadaşı Devin Özgür Çınar'ın teklifiyle “Sır Dosyası” dizisinde bir bölüm oynadı. Bu sayede Taylan Biraderler ile tanıştı. Ve kısa süre içinde kendisini başrolünü en meşhur Şempanze'mizin oynadığı “Çarli” dizisinin Afakan Dayı’sı olarak buldu.

        İlker Aksum, 2006’da ilk sinema filmi olan, Durul ve Yağmur Taylan kardeşlerin yönettiği Küçük Kıyamet’le 28. Siyad Türk Sineması Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu.

        Televizyonda “Birimiz İkimiz İçin” adlı yarışma programını sundu.

        Çok sayıda tiyatro oyunu ve televizyon dizisinde rol alan Aksum, “Bizim Büyük Çaresizliğimiz” adlı filmde ilk defa bir sinema filminde başrolde yer aldı. 1998 yılında çekilen ilk olarak “Çarli”adlı dizide bir maymunla çevirdiği dizideki Afakan rolü ile tanındı. Özellikle Yabancı Damat dizisinde oynadığı Ruşen rolüyle tanınır.

        İlker Aksum, “Yabancı Damat” dizisinde üç yıl Antepli bir baklavacıyı oynadı, hemen ardından “Kara Yılan” dizisinde Antep’i işgal eden bir Fransız komutanını canlandırdı.

        İlker Aksum, Engin Günaydın, Binnur Kaya, Timuçin Esen, Olgun Şimşek ve Taylanlar gibi isimler ile çok eski arkadaştır.

        07 Ekim 2012 tarihinde yapılan 49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin sunuculuğunu İclal Aydın ve İlker Aksum birlikte yaptılar.

        Ödüller

        18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, 2013, Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu (Sinema), Mutlu Aile Defteri

        2010 İsmail Cem Televizyon Ödülleri, En İyi Komedi Dizisi Yardımcı Aktör, Canım Ailem

        2006 Sinema Yazarları Derneği Türk Sineması Ödülleri, "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Ödülü (Küçük Kıyamet)

        5

        YAVUZ (YİĞİT ÖZŞENER)

        İstanbul’daki babaların babası Cihangir Bey’in özel danışmanı, sağ kolu. Oldukça akıllı, ihtiyatlı bir adam… Adana’daki rekabet ortamı kızışıp, sevkiyatlar sekteye uğrayınca Adana’ya gönderilir. Ramo’yu ve ailesini daha yakından tanır ve onlarla arasında özel bir bağ oluşur. Ancak karanlık geçmişi ve hizmet ettiği adam peşini bir türlü bırakmayacaktır.

        YİĞİT ÖZŞENER KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

        6 Nisan 1972 yılında İzmir'de doğan Yiğit Özşener Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği okumuştur.

        Yiğit Özşener hangi filmlerde oynamıştır?

        Kaybedenler Kulübü Yolda / 2018

        İşe Yarar Bir Şey / 2017

        Ve Perde! / 2016

        Dedemin İnsanları / 2011

        Aşk Tesadüfleri Sever / 2011

        Kaybedenler Kulübü / 2011

        Güneşi Gördüm / 2009

        Beş Vakit / 2006

        Kabuslar Evi: Onlara Dokunmak / 2006

        Gece 11:45 / 2005

        Çalınan Ceset / 2004

        Giz / 2003

        Crude/Fırsat / 2003

        O Şimdi Asker / 2003

        Yeşil Işık / 2002

        Herkes Kendi Evinde / 2001

        Yiğit Özşener hangi dizilerde oynamıştır?

        Ramo / 2020

        Bozkır / 2018

        Cesur ve Güzel / 2017

        Çanakkale Yüzyıllık Mühür / 2016

        İntikam / 2013

        Galip Derviş / 2013

        Son / 2012

        Bir Ferhat ile Şirin Hikayesi / 2012

        Ezel / 2009

        Dudaktan Kalbe / 2007

        Rüya Gibi / 2006

        Rüzgarlı Bahçe / 2005

        24 Saat / 2005

        Estağfurullah Yokuşu / 2003

        Zeybek Ateşi / 2002

        Karanlıkta Koşanlar / 2001

        Üzgünüm Leyla / 2000

        6

        BOZ (GÖRKEM SEVİNDİK)

        Ramo’nun mahalleden en yakın arkadaşı, sırdaşı, yoldaşı… Çocukken başına gelen bir felaket yüzünden anasız ve babasız kalır. Ona Ramo’nun ailesi sahip çıkar. Bu yüzden kardeş gibi büyürler… Bileği kadar kuvvetli olan öfkesi, herkesin kaderini değiştirecek bir yumruk atmasına sebep olur. Ve atılan o yumruk, yıllar önce olduğu gibi, en çok kendisini yaralar!

        GÖRKEM SEVİNDİK KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

        1986 yılında Adana’da doğan Görkem Sevindik, Müjdat Gezen Sanat Merkezi ve Pana Akademi’de oyunculuk eğitimi aldı. 2010 yılında rol aldığı ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisinde canlandırdığı Pusat karakteriyle ilk ekran önü deneyimini yaşayan Sevindik, ‘Söz’deki Keşanlı rolüyle geniş bir kitle tarafından tanındı. Genç oyuncu, ‘Ramo’ dizisinde Boz karakterine hayat veriyor.

        Görkem Sevindik’in Oynadığı Diziler

        Ramo / Boz / 2020 -

        Söz / Keşanlı / 2017-2019

        Kurtlar Vadisi Pusu / Pusat / 2010-2015

        7

        FİDAN (İDİL FIRAT)

        Ramo’nun halası. Sözü geçen, hakkaniyetli, akıllı ve bir o kadar renkli, eğlenceli bir kadın. İnanılmaz sezgileri ve zekasıyla, aile arasındaki dengeyi en iyi sağlayan kişi. Ramo’yla sarsılmaz bir bağ vardır aralarında. Öyle ki konuşmadan anlaşırlar. Anlaşamadığı tek mesele ise aşktır! Geçmişinde nice gönül işleri olan Fidan’ın, bu meselede diyeceği çok şey vardır… ve yaşayacağı!

        İDİL FIRAT KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

        1972 doğumlu İdil Fırat Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü mezunudur.

        İdil Fırat'ın oynadığı filmler nelerdir?

        Senin Hikayen / 2013

        Nar / 2011

        Kaybedenler Kulübü / 2010

        Münferit / 2007

        Vizontele Tuuba / 2003

        G.O.R.A / 2003

        Kolay Para / 2002

        İdil Fırat'ın oynadığı diziler nelerdir?

        Ramo / 2020

        Poyraz Karayel / 2015

        Hayat Ağacı / 2014

        Ben Onu Çok Sevdim / 2013

        Şubat / 2012

        Çıplak Gerçek / 2012

        Acayip Hikayeler / 2012

        Kalbim Seni Seçti / 2011

        Kirli Beyaz / 2010

        Geniş Aile / 2009

        Arka Sokaklar / 2009

        Kalpsiz Adam / 2008

        Köprü / 2006

        Kabuslar Evi: Gece Gelen Arkadaşlar / 2006

        Seher Vakti / 2005

        Canın Sağolsun / 2005

        Karım ve Annem / 2004

        Bir İstanbul Masalı / 2003

        Zerda / 2002

        Aşk ve Gurur / 2002

        90-60-90 / 2001

        Evdeki Yabancı / 2000

        Yüzleşme / 1999

        Deli Yürek / 1999

        Ayrılsak da Beraberiz / 1999

        İdil Fırat hangi tiyatrolarda görev almıştır?

        İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir Çocuk Tiyatrosu, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu

        İdil Fırat'ın kazandığı ödüller nelerdir?

        2012 “Nar” 17. Sadri Alışık Ödülleri – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

        2012 “Nar” 1. YEFA Ödülleri – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

        8

        FATOŞ (CEMRE BAYSEL)

        Ramo’nun kız kardeşi. Kalbindekini çekinmeden dile getiren, tutkulu, dobra ve cesur biri… Hayattaki en büyük arzusu sevdiği adamla evlenip mutlu bir hayat sürmek… Ama hayatın onun için acımasız planları vardır…

        CEMRE BAYSEL KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

        1999 yılında İzmir’de doğan Cemre Baysel, eğitimine Ege Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümünde devam etmektedir. Oyunculuğa 2014 yılında ‘Yeşil Deniz’ dizisiyle adım atan genç oyuncu, sonrasında ‘İsimsizler’, ‘Payitaht Abdülhamid’ ve ‘Elimi Bırakma’ ile izleyici karşısına çıktı.

        Cemre Baysel’in Oynadığı Diziler

        Ramo / Fatoş / 2020 –

        Elimi Bırakma / Melis / 2018-2019

        İsimsizler / Gülperi / 2017

        Payitaht Abdülhamid / Firuze / 2017

        Yeşil Deniz / Gonca / 2014

        9

        NECO - NECATİ (İLHAN ŞEN)

        Cengiz’in oğlu. Sibel’in kardeşi. Ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir züppe. Kötü bir ruha sahiptir. Babasının gücü ve servetinin günün birinde kendisine kalacağını bildiğinden bunun rahatlığı içinde yaşamıştır. Onun bu rahatlığı, tüm ailesini uçurumun eşiğine getirecektir.

        İLHAN ŞEN KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

        İlhan Şen 1987 doğumludur. Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği mezunudur.

        İlhan Şen hangi filmlerde oynamıştır?

        Perspective / 2018

        İlhan Şen hangi dizilerde oynamıştır?

        2020 Ramo / 2020

        2019 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz / 2019

        2018 Şahin Tepesi / 2019

        2018 Mehmed: Bir Cihan Fatihi / 2018

        İlhan Şen hangi ödülleri kazanmıştır?

        2009 Best Model of Turkey / Birincilik

        2009 Best Model of the World / Best Model of Europe Ödülü

        10

        HALEF (RÜZGAR AKSOY)

        Cengiz’in sağ kolu. Kötü ruhlardan biri… Oldukça tehlikeli, tekinsiz ve zeki bir adam… Cengiz’e ve ailesine sâdık olsa da çıkarı söz konusu olduğunda her şeyi yapabilecek biri... Neslihan’la beraber stratejik bir biçimde hareket eder. Yaklaşan savaşta oynadığı rol, onu hiç ön görmediği bir geleceğe sürükleyecektir.

        RÜZGAR AKSOY KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

        5 Ocak 1981 yılında İstanbul’da doğan Rüzgar Aksoy İstanbul Üniversitesi’nde Radyo – Sinema – Televizyon okuduktan sonra Haliç Üniversitesi konservatuarında Oyunculuk bölümü üzerine yüksek lisans yapmıştır.

        Rüzgar Aksoy hangi dizilerde oynamıştır?

        Kara Sevda / 2015

        Sen de Gitme / 2013

        Türkan / 2010

        Serçe / 2008

        Adanalı / 2008

        Rüzgar Aksoy hangi filmlerde oynamıştır?

        Benimle Var mısın? / 2015

        Keşif Çanakkale / 2018

        Deliler / 2019

        11

        NESLİHAN (İLKAY KAYKU)

        Cengiz’in karısı. Şeytani bir zekaya sahip olan Neslihan, kocasının en güçlü dayanağıdır. Bir yandan kızı Sibel’i bir yandan oğlu Neco’yu korumaya çalan Neslihan, yaklaşan tehlikeyi hisseder ve kocasını uyarır. Ancak onu dinlemeyen Cengiz, Neslihan’ın hayatını tam bir kâbusa çevirir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ