Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Seren Serengil'in annesi isyan etti: Benden gizledi! - Son dakika Magazin haberleri
        1

        Usta oyuncu ve müzisyen Gönül Yazar, son günlerde sağlık sorunları yaşayan Seren Serengil'in telefonlarına cevap vermemesi sonucu durumunu merak edip, annesi Nevin Teoman'a sordu.

        2

        Yazar, yeni yılın ilk gününde sosyal medya üzerinden Teoman'a, “Sevgili Nevin yılın ilk günü sağlık mutluluk dilerim. Seren’i çok severim bilirsin. Bana iyi haberini verin ki rahat edeyim. Dün onu izledim telefon açıyor, mesaj atıyorum ulaşamıyorum” mesajını yolladı.

        3

        Nevin Serengil dostunun bu mesajına verdiği cevap ise şaşırttı. Kızının ikinci ameliyatından haberi olmadığını söyleyen Serengil, “Canım Gönülüm; biliyorsun mide ameliyatı olmuştu, gitmiş bir daha ameliyat olmuş. Sürekli kilo veriyor bu da tehlikeli. Su içmesi, vitamin alması gerekiyor, hiç laf dinlemiyor. Ben çok üzülüyorum ama hiçbir şey yapamıyorum” dedi.

        4

        Seren Serengil, geçtiğimiz günlerde annesini sosyal medya hesabı üzerinden engellediğini söylemişti. Serengil, "Ben annemi iki ay önce Instagram'da engelledim. Çünkü benim hakkımda yorumlar yapıyorlar sonra da benim sayfamda annemi etiketliyorlar. O da görünce çok üzülüyor ve cevap veriyor, anne işte tutamıyor kendini." demişti.

        5

        DOKTORLARI KONUŞTU

        Geçtiğimiz yıllar iki kez ameliyat olan Serengil, o dönem 3,5 ayda 25 kilo vermişti. Seren Serengil’e doktorları ‘geri dönüşüm ameliyatı’ olması gerektiğini söyledi.

        Bu operasyonda bağırsağın ‘gastrik bypass ameliyatı’ ile devre dışı bırakılan bölümü yeniden aktif hale getiriliyor.

        6

        Seren Serengil'in Gastrik baypas ameliyatını yapan Opr. Dr. Ersin Aksu, Serengil’e yaşadığı sorunların normal olduğunu söyledi:

        "Ameliyat sonrası bazı hastalarda ‘Dumping Sendromu’ dediğimiz durum gelişebiliyor. Yiyeceklerin mideden bağırsağa hızlı geçişi sonucu hasta ağrı, kusma gibi birtakım şikayetler yaşayabiliyor. Siz de sabahları böyle bir şey yaşıyorsunuz. Bu, ameliyatın doğasında var. Ama geçici bir süre yaşanıyor. 8 ayı atlattık. Zaten kilo hedefimiz 45.5-46 bandındaydı. Size haftanın 2-3 günü hastanede serum ve vitamin takviyesi yapacağız. Geri dönüşüm ameliyatı zor ama ağır bir ameliyat değil. 2-3 ay daha sabrederseniz düzelecek. Tempolu çalışıyorsunuz, yaşadığınız sorunlarda bu da etkin tabii."

        7

        Seren Serengil’in yıllar önce geçirdiği mide küçültme ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Hasan Altun ise, “İlk yapılan, tüm mide ameliyatıydı. Sonrasında güzel kilo verdiniz. Biz sizi revizyon ameliyatına uygun bulmamıştık. Bu tip ameliyatlardan sonra ikinci ameliyatlar deneniyor. Ama belli şartları var. Hastanın ilk ameliyattan sonra kurallara uyması, birtakım ilaçlar kullanması gerekiyor. Yoksa ciddi sıkıntılar yaşanabiliyor. Her gün serum almak da problemi çözmez. İkinci ameliyatta 2 metre bağırsak devre dışı kalmış. Beslenme şeklinizin çok iyi düzenlenmesi ve düzenli vitamin almanız gerek.” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ