Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Çatışma gelirse buna hazırız
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika... ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "NATO savunma amaçlı bir ittifaktır. Biz çatışma istemiyoruz. Ama çatışma bize gelirse buna hazırız" dedi.

        Belçika'nın başkenti Brüksel'de Finlandiya, İsveç ve Avrupa Birliği'nin (AB) de katılımıyla NATO Dışişleri Bakanlarının olağanüstü toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

        NATO'nun savunma amaçlı bir ittifak olduğunu belirten ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "NATO savunma amaçlı bir ittifaktır. Biz çatışma istemiyoruz. Ama çatışma bize gelirse buna hazırız" dedi.

        Blinken, "Gece yarısında nükleer tesise saldırı haberlerini aldık. Bu sadece savaşın pervasızlığını gösteriyor. Savaşı bitirmek için Rusya'nın tüm birliklerini geri çekmesi ve diplomatik çabaların

        yürütülmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        STOLTENBERG RUSYA'YA SESLENDİ

        NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Olağanüstü NATO Dışişleri Bakanları toplantısında gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, "Rusya ile çatışma istemiyoruz. Ancak, Washington Anlaşması'nın 5. Maddesine kuvvetli bir şekilde bağlıyız. NATO, topraklarının her bir karışını koruyup savunacaktır" dedi.

        Stoltenberg, "Rusya'nın, Avrupa kıtasındaki güvenliğe zarar verdiğini ifade ederek, "Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'ndan beri görülmeyen bir savaşa girişti. Avrupa'nın saldırganlığı Avrupa'nın güvenliği için güç kullanımı yoluyla temel ilkelerin tartışıldığı yeni normal oluşturdu. Her tarafa yayılan çatışma tehdidi gerçek. Ukrayna halkı ve demokratik olarak seçilmiş hükümetin yanındayız" ifadelerini kullandı.

        "RUSYA İLE ÇATIŞMA İSTEMİYORUZ"

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e seslenen Stoltenberg, “Putin’e savaşı sonlandırma, tüm askeri güçleri Ukrayna’dan çıkarma çağrısı yapıyoruz. Diplomatik çabalara iyi niyetinizle katılın. NATO bir savunma ittifakıdır. Rusya ile çatışma istemiyoruz. Ancak, Washington Anlaşması’nın 5. Maddesine kuvvetli bir şekilde bağlıyız. NATO, topraklarının her bir karışını koruyup savunacaktır” dedi.

         Rus işgalinin 9. günü!
        Rus işgalinin 9. günü! Haberi Görüntüle
         Rusya nükleer santrali ele geçirdi
        Rusya nükleer santrali ele geçirdi Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ