Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin SON DAKİKA: Ahmet Kural'a hapis talebi! Ahmet Kural-Sıla davasında son durum - Magazin haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nu darbettiği gerekçesiyle 3 suçtan toplam 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Ahmet Kural hakkındaki kararın, İstinaf Mahkemesi'nce bozulmasının ardından yeniden yargılanmasına başlandı.

        Ahmet Kural ve Sıla Gençoğlu İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katılmazken, her iki tarafın avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşmada tanıklar dinlendi.

        HAPİS TALEBİ

        Ozan Kelleci'nin haberine göre; yeniden görülen davada mütaalasını açıklayan savcı, sanık Ahmet Kural’ın, "hakaret, tehdit ve basit yaralama” suçlarından 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

        Duruşma sonrası açıklama yapan Sıla Gençoğlu'nun avukatı Dr. Rezan Epözdemir şöyle konuştu:

        Bugün duruşmada dinlenen tanık da iddiaları doğrular maiyette beyan verdi. Bu yönüyle de bizim açımızdan iddialar tevsik olmuş oldu. Başsavcılık makamında esasa ilişkin mütalaasını verdi. Sanığın 'kasten yaralama, hakaret ve tehdit' suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Esas hakkında görüşünü ve mütalaasını verdi. Hakeza dinlenen tanık da müvekkilimiz Sıla Gençoğlu’nun şiddet gördüğünü, hakaret ve tehdide maruz kaldığını çok net bir şekilde söyledi.

        Daha önce de biliyorsunuz; Hatice Zeynep Tunç, bu konuda mesaj atmıştı ve WhatsApp mesajı da başsavcılık ve mahkeme tarafından kayda alınmıştı. 'Ahmet Kural birini çok kötü dövüyor, polise mi haber versek?' demişti. Bugün dinlenen tanık da yine kasten yaralamayı doğruladı. Bunun üzerine Başsavcılık makamı esas hakkında mütalaasını ortaya koydu.

        Sanığın, 'hakaret, tehdit, kasten yaralama' suçundan eylemlerinin sübut ettiğini söyledi. Bundan ötürü sanığın cezalandırılmasını talep etti. Biz daha erken bir duruşma günü bekliyorduk. Sayın yargıçla da duruşma salonunda bununla ilişkin bir şey yaşadık açıkçası. Mütalaa da verildikten sonra diğer tanık da dinlenecek ve dosya karara çıkacak. Temmuz'a verildi, makul sürede yargılanma açısından da talihsiz bir durum. Biz burada 5-6 ay sonraya duruşma günü alıyoruz. Türkiye'nin AİHM’de en fazla mahkum olduğu madde 6. madde makul sürede yargılanma hakkı. Mütalaa sevindirici. Ahmet Kural’ın eylemlerinin sabit olduğunu düşünüyor Başsavcılık makamı. Buna ilişkin mütalaasını da verdi.

        "AHMET KURAL 'SENİ ÖLDÜRÜRÜM' DEDİ"

        Tanık Ezgi Sude Tala, verdiği ifadede şunları söyledi:

        Sabah 4-5 gibiydi. Camın kenarında arkadaşlarımla oturuyorduk. Bağırma seslerini duyduk. Hakaret, küfür... Net olarak 'O.... Seni öldürürüm' dedi. Sıla’nın 'Ahmet lütfen yapma' dediğini duydum. Cam açık oturuyorduk. Başka bir şeyi net olarak hatırlamıyorum. Sesler kesilince bir şey yapmadık. Polise de haber vermedik, korktum. Olaylar magazinde ortaya çıkınca da menajerine ulaştık. Onlar da rica etti mahkemeye ifade vermemiz için.

        Ahmet Kural'ın avukatı, tanığa, "Hava sıcaklığı çok düşüktü. Neden cam açık otuyordunuz?" şeklinde soru yöneltti.

        Tanık Ezgi Sude Tala, "Cam hep açıktı, öyle de kaldı. Sesleri duydum" şeklinde yanıt verdi.

        DAVANIN GEÇMİŞİ

        Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun 29 Ekim 2018'de o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığı iddiasıyla görülen dava, 22 Nisan 2019'da karara bağlanmıştı.

        REKLAM

        İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi Ahmet Kural'ı, Tehdit suçundan 7 ay 15 gün hapis, Basit yaralama suçundan 5 ay hapis, Hakaret suçundan ise 4 ay 5 gün hapis cezası olmak üzere toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırmıştı. Verilen hapis cezaları da ertelenmişti. Ahmet Kural'ın avukatları karar üzerine istinafa başvurmuştu.

        İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi başvuruyu kabul ederek Ahmet Kural hakkındaki kararı, Hakaret ve Tehdit suçları yönünden bozdu. Üst mahkeme, olayda basit yargılama usulünün uygulanmamasını, tanıkların dinlenmesi ve keşif yapılması gerekçeleriyle bozmuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ