Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Partili Mustafa Elitaş'tan bedelli askerlik açıklaması

        AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Habertürk TV'nin konuğu oldu. Soruları yanıtlayan Elitaş, bedelli askerlikle ilgili soruya da yanıt verdi.

        Binali Yıldırım'dan bedelli açıklaması Binali Yıldırım milyonların beklediği bedelli askerliğe ilişkin, "Bir birikim var bunu bedelli ile sadece çözmek mümkün değil. Bütün boyutları ile ele almak lazım. Bence şartlar oluştu." dedi.

        Elitaş'ın bedelli askerlikle ilgili açıklaması şöyle:

        "750 800 bin her yıl askerlik çağı gelen kardeşimiz var. TSK'nın yılda 300 bin asker alma kapasitesi var. Ya TSK'nın 4 ayda bir yapılan devrelerini 3 ayda bire düşürerek askerlik süresini kısaltmak ya da Başbakanımızın dediği gibi bedeli mukabilinde askerliğini ifa etmiş saymak. Sanırım yeni hükümetin ilk gündemlerinden biri bu kanun olarak gelecek. Bu işlerin hükümetle uyumlu olarak yapılması gerekir."

        REKLAM

        CANİKLİ'DEN BEDELLİ AÇIKLAMASI

        Milli Savunma Bakanı Canikli AA'nın Editör Masası programında bedelli sorusuna yanıt verdi. Canikli, bedelli askerlikle ilgili, "Sayın Cumhurbaşkanımız seçim sonrasında Genelkurmay Başkanı ile görüşürüz, gerekeni konuşuruz demişti. Bu şu demek, seçimden sonra bu konu görüşülecek." dedi. Canikli bedellinin yaş aralığı olacak mı sorusuna, "Şu anda bir şey söylemek doğru değil. 25 yaş üzeri sayı belli, altındaki sayı belli." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ