Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başıboş gezen ineğe trafik cezası şaşırttı!

        Kayseri’nin Sarız ilçesine bağlı Şarlak Mahallesi'nde besicilik yapan Duran Altunç’a (53), 2 gün önce muhtarlıktan bir tebligat geldi. Kendisine gelen tebligatı açan Altunç, yazılan cezayı görünce ne yapacağını şaşırdı. Trafik cezası tebligatının üzerinde beslediği ineğin küpe numarasını gören besici Altunç, cezanın ineğine yazıldığını gördü.

        "EHLİYETİNİ ALALIM"

        İHA'da yer alan habere göre Duran Altunç yaşadıklarını şöyle anlattı: "Böyle bir ceza yedik. Olmadık bir ceza. En sonunda oğluma git de, ‘Bunun ehliyetini alalım’ dedim. Ehliyetini alırsak ceza yazmazlar. Başka yapacak bir şey yok. Olay bu. Ceza gelince şok oldum. Hiç duyulmadık bir şey. Bu olaya kimse inanmaz. İnanacak bir şey değil. Yayılan mala ceza yazılır mı? Bu ana kadar siz hiç duydunuz mu? Çok kişi beni aradı. Arayanlar, ‘Böyle bir şey var mıymış? Hiç duymadık’ diyorlar. Hakikaten duyulmadı. Biz duymadık.

        REKLAM

        "DEVLETİN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ"

        Devletin kestiği parmak acımaz. Ceza neyse ödeyeceğiz. Yapacak bir şey yok. Birinin küpesi tutuyor ama diğer küpe bizim değil. Kar yağmadan önce otlanıyorlardı ama kar yağdıktan sonra gidemedi. İçeride kaldılar. Cezada yola çıktığı söyleniyor ama biz hayvanları hiç boş bırakmadık. Devamlı yanında bulunduk” diye konuştu.

        JANDARMADANYAPILAN AÇIKLAMADABAŞIBOŞ BIRAKILAN HAYVANLARIN NEDEN OLDUĞU KAZALARA DİKKAT ÇEKİLDİ!

        Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliğinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle;

        Söz konusu olay ile ilgili olarak;

        14 Kasım 2019 tarihinde, Kayseri İl Jandarma Komutanlığına bağlı Sarız İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Trafik Tim Komutanlığınca Karapınar-Çavdar Karayolu üzerinde başıboş bulunan ineğin karayolu güvenliğini tehlikeye attığı tespit edilerek karayolu güvenli hale getirilmiştir. Başıboş ineğin küpe numarasından yola çıkılarak tespit edilen hayvan sahibi hakkında Karayolları Trafik Kanunu 69/1 maddesinde düzenlenen “Yerleşim yerleri dışındaki karayollarında, taşıt yolu üzerinde; zorunlu haller dışında hayvan bulundurmak, binek hayvanları ve sürüler ile elle sürülen araçları trafik kurallarına uymadan sevk ve idare etmek veya ettirmek, başıboş bırakmak” hükmünün ihlali nedeniyle Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenerek usulüne uygun olarak tebligat yapılmıştır.

        2018 VE 2019 YILLARINDA 13 ÖLÜMLÜ KAZA MEYDANA GELDİ

        Türkiye genelinde 2018 ve 2019 yıllarında karayolları üzerinde başıboş ve kontrolsüz bırakılan hayvanlara araç çarpması nedeniyle (13) ölümlü, (1.821) yaralanmalı trafik kazasında (15) vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve (3.110) vatandaşımız yaralanmıştır. Sarız ilçesinde tesis edilen cezai işlem ilk olmayıp, Türkiye genelinde Jandarma Trafik sorumluluk alanında, Karayolları Trafik Kanunu 69/1 maddesi (Yerleşim yerleri dışındaki karayollarında, taşıt yolu üzerinde zorunlu haller dışında hayvan bulundurmak…) uyarınca 2018 yılında (90), 2019 yılında (208) vatandaşa benzer cezai işlem uygulanmıştır.

        SON İKİ YILDA BAŞIBOŞ BIRAKILAN HAYVANLARIN NEDEN OLDUĞU 6 TRAFİK KAZASI!

        Ayrıca, son iki yıl içerisinde Sarız İlçesi Jandarma sorumluluk bölgesinde özellikle öğrenci servislerinin de yoğun olarak kullanıldığı köy yollarında, başıboş bırakılan hayvanların neden olduğu (6) trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda (7) vatandaşımız yaralanmıştır.

        Yukarıda çıkarılan istatistiki veriler, karayolu ve civarında hayvanlarını başıboş bırakan ve kulak küpe numaraları ile kimliği tespit edilen hayvan sahibinin, karayolu üzerinde seyir halinde bulunan vatandaşlarımızın malını, canını ve aynı zamanda trafik güvenliğini ne kadar tehlikeye attığını somut olarak ortaya koymakta olup, yüksek disiplin ve görev anlayışıyla vazifesini layıkıyla yerine getiren Jandarma Trafik Timinin ilgili mevzuat çerçevesinde uyguladığı cezanın haklılık ve gerekliliğini de açıkça göstermektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ