Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika açıklaması: Bakanlık'tan bedelli askerlik açıklaması

        Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularına yanıtladı. Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, S-400'lerle ilgili ilk sevkiyatın Haziran ve Temmuz aylarında yapılacağı, F-35'lerin ise Kasım ayında Türkiye'ye geleceği ve Malatya'da konuşlandırılacağı belirtildi.

        Yeni askerlik sistemiyle ilgili ise, diğer bakanlıklarla sürdürülen koordineli çalışmalarda son aşamaya gelindiği, tekliflerin kanun taslağına konulduğu ve bakanlıkların mutabık kalması durumunda Cumhurbaşkanlığı onayına sunulacağı ifade edildi.

        FETÖ OPERASYONLARI

        MSB Basın ve Halkla İlişkiler Cari İşlem Şube Müdürü Muhabere Albay Tamer Zincir, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, yürütülen soruşturmaların kararlılıkla devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

        "15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar toplam 16 bin 540 personel hakkında ihraç işlemi gerçekleştirilmiş, 6 bin 154 personel hakkında adli ve idari süreç devam etmektedir. OHAL'in kalkmasından bugüne kadar Bakan onayı ile 1425 personel hakkında ihraç işlemi gerçekleştirilmiş, 150 emekli personelin rütbeleri geri alınmıştır. Kararlılıkla yürütülen bu mücadele ile içimizdeki hainler temizlendikçe TSK'nın güç ve etkinliği artmaya devam etmektedir."

        '322 BİN SURİYELİ'NİN EVLERİ DÖNMESİ SAĞLANMIŞTIR'

        Albay Zincir, 24 Ağustos 2016'da başlatılan ve 3 binin üzerinde radikal DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde de güvenlik tedbirlerinin uygulamasının devam ettiği bildirildi. Zincir, "DEAŞ ile mücadeleye yönelik 'Doğal Kararlılık Harekâtı' sitesinde yeni yayımlanan değerlendirmede; ülkemizin, DEAŞ'la mücadelede tüm planlamalara iştirak ederek, bu planların gerçekleştirilmesine yönelik gerekli tüm tedbirleri aldığı, koalisyonun DEAŞ'la mücadelesinde büyük bir rol oynadığı, bu çerçevede; DEAŞ'ın finansman ve örgüt üyesi toplama imkânlarını azaltmak, yerinden edilmiş Suriyelilere barınma ve yardım sağlamak suretiyle Küresel Koalisyona büyük bir katkı sağladığı ifade edilmektedir.

        Ayrıca sitede yer alan değerlendirmede ülkemizin sağladığı askeri katkılar olarak; 2 bin 15 kilometrekare alanı DEAŞ'tan temizleyerek güvenli bir bölge oluşturduğu, 'Fırat Kalkanı Harekâtı' ile yaklaşık 3 bin DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getirdiği belirtilmiş; bu kapsamda sağlanan diğer askeri katkılara ayrıntılı olarak yer verilmiştir. İlgili bakanlık, kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak yürütülen bu çalışmalar neticesinde 322 bin 762 Suriye vatandaşının gönüllü olarak evlerine dönmesi sağlanmıştır" dedi.

        'RUSYA İLE 8 DEVRİYE FAALİYETİ İCRA EDİLDİ'

        Huzur ve istikrarın büyük oranda tesis edildiği ve halkın terör örgütünün zulmünden kurtulduğu Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde terör örgütü PKK/YPG tarafından huzuru bozma amaçlı saldırılar cereyan ettiğini belirten Albay Zincir, şöyle konuştu:

        Gerek Fırat Kalkanı Harekât alanı gerekse Zeytin Dalı Harekât alanında bu terörist eylemlere karşı bölgedeki birliklerimiz tarafından elde edilen istihbari bilgilere dayanan, saldırı ve tacizlerin yapıldığı temas hattı boyunca operasyonlara aralıksız devam edilmektedir.

        Özellikle Tel Rıfat bölgesinden Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekât alanlarına yönelik terör örgütü tarafından yapılan saldırılara bölgedeki unsurlarımız tarafından meşru müdafaa kapsamında gerekli cevap verilmektedir. Tel Rıfat'tan unsurlarımıza olan saldırıları önlemek ve bölgede istikrarı temin etmek maksadıyla, önceden varılan mutabakat çerçevesinde şu ana kadar Türk Silahlı Kuvvetleri ve Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 8 bağımsız, koordineli devriye faaliyeti icra edilmiştir."

        .png
        .png

        MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NA YENİ LOGO

        Ardından Milli Savunma Bakanlığı'nın yeni logosu hakkında bilgi veren Albay Zincir, şöyle dedi:

        "Cumhurbaşkanlığı tarafından 'Tek Devlet, Tek Marka' vizyonu çerçevesinde; tüm bakanlıkları kapsayan Cumhurbaşkanlığı Arması ile uyumlu görsel bir sistem oluşturulmuştur. Bakanlığımızın millilik yönüne dikkat çekmek için ay yıldız kullanılmış ve ülkemizin dünyadaki yeri ve önemini vurgulamak için merkezde konumlandırılmıştır. Meşe yaprağı kurumun sürekliliği, gücü ve kararlılığını sembolize etmektedir. Bilinen en eski Türk kılıçlarından olan kilij ile köklü geçmişi ve gücü simgelenmiştir."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ