İZMİR'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA
İzmir'in Buca ilçesinde çıkan orman yangınında alevler, havadan ve karadan 4,5 saatlik müdahale sonucu kontrol altına alındı. Ekiplerin, bölgedeki soğutma çalışması devam ediyor.
Yurt genelinde sıcaklıkların artması ve şiddetli rüzgarla birlikte peş peşe orman yangını haberleri gelmeye devam ediyor. İşte 'yeşil vatan'da son durum...
İzmir'in Buca ilçesinde çıkan orman yangınında alevler, havadan ve karadan 4,5 saatlik müdahale sonucu kontrol altına alındı. Ekiplerin, bölgedeki soğutma çalışması devam ediyor.
Balıkesir’in Susurluk ilçesi kırsal Yıldız Mahallesi’nde dün saat 13.00 sıralarında başlayıp, 22 saat sonra büyük ölçüde kontrol altına alındıktan sonra yeniden başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor. Kepsut ilçesi Yılanlı Dağı mevkiinde yeniden alevlenen yangına 6 uçak, 9 helikopter, 82 arazöz, 4 iş makinesi ve 472 personelle müdahale ediliyor. (DHA)
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya'nın Alanya ilçesi, Kocaeli'nin Dilovası ilçesi ve Balıkesir'in Marmara Adası'nda bugün çıkan orman yangınlarının tamamen kontrol altına alındığını, İzmir'in Buca ilçesindeki yangının ise büyük ölçüde kontrol altına alındığını bildirdi. Yumaklı, Aydın'ın Çine ilçesi ile Balıkesir'in Susurluk ilçesindeki yangınları tamamen kontrol altına almak için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından orman yangınlarına ilişkin son durumu paylaştı. Yumaklı, orman teşkilatı personeli ile hava ve kara ekiplerinin yangınlarla mücadelesini aralıksız sürdürdüğünü belirterek, bugün başlayan Antalya'nın Alanya ilçesi Tepe Mahallesi, Kocaeli'nin Dilovası ilçesi ve Balıkesir'in Marmara Adası'ndaki orman yangınlarının tamamen kontrol altına alındığını duyurdu. İzmir'in Buca ilçesindeki orman yangınının ise büyük ölçüde kontrol altına alındığını aktaran Yumaklı, dünden bu yana müdahale edilen Aydın'ın Çine ilçesi ile Balıkesir'in Susurluk ilçesindeki yangınları tamamen kontrol altına almak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti. Vatandaşlara da çağrıda bulunan Yumaklı, "Yeşil Vatan hepimizin" diyerek açık alanda ateş yakılmamasını, yangına sebebiyet verebilecek davranışlardan kaçınılmasını ve en küçük duman ya da alev görüldüğünde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunulmasını istedi.
Antalya'nın Alanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle söndürüldü. Yangına 3 helikopter, 2 uçak, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı ile çok sayıda teknik personel ve yangın işçisiyle müdahale edildi
İzmir'in Buca ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Tınaztepe Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 3 uçak, 5 helikopter, 20 arazöz ve 2 dozer sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için karadan ve havadan müdahaleyi sürdürüyor.
Antalya'nın Alanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Tepe Mahallesi'nde ormanlık alanda bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı hava ve kara araçları ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına 3 helikopter, 2 uçak, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı ile çok sayıda teknik personel ve yangın işçisiyle müdahale ediliyor. Ekipler yangını kısa sürede kontrol altına almak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Balıkesir’in Marmara ilçesi Topağaç Mahallesi’nde saat 12.00 sıralarında çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahale sürüyor. Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için mücadele ederken, şiddetli poyrazın etkisiyle çalışmalar güçlükle yürütülüyor. Yangına 5 amfibi uçak ile biri ağır sınıf 2 helikopterle müdahale ediliyor.
DHA'da yer alan habere göre Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Rüzgarın şiddetinin artırdığı geçtiğimiz Çarşamba günü 29 Temmuz’dan bu yana ülkemiz genelinde orman dışı olmak üzere 260 yangına müdahale ettik. Bu yangınların 162 orman dışı, 258 yangını çok şükür kontrol altına aldık. Dün son yaptığımız açıklamada büyük ölçüde kontrol altına aldığımız; Balıkesir Gömeç, Mersin Aydıncık-Gülnar yangınlarını tamamen kontrol altına aldık. An itibariyle tehlike oluşturabilecek aktif bir yangın yok” dedi.
Balıkesir'in Susurluk ilçesinde çıkan yangında zarar gören ormanlık alan havadan görüntülendi. Yıldız Mahallesi'nde dün başlayan yangının kontrol altına alınması için Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Yangından etkilenen bölgeler, dronla da görüntülendi.
Aydın'ın Çine ilçesinde, önceki gün saat: 15.00 sıralarında çıkan, havadan ve karadan müdahale ile enerjisi düşürülen yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan da 8 helikopterle müdahaleye tekrar başlandı.
Balıkesir'in Susurluk ilçesinde dün başlayan orman yangınına müdahale devam ediyor. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu yaptığı açıklamada, "Yıldız Mahallesi kırsalında başlayan yangın Kepsut ilçesi istikametine doğru devam ediyor. Şu an tahmini olarak 400-450 hektarlık bir alanda etkili olduğunu görüyoruz. İnşallah bu gece biraz havanın soğuması, diğer yandan nem oranının yükselmesi öngörümüz yangının enerjisinin biraz düşüreceğini tahmin ediyoruz" dedi.
Susurluk'ta devam eden orman yangınına müdahaleyi sahada takip eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın sanal medyadan canlı yayın yaptığı sırada; rüzgarın etkisiyle havada uçuşan kor parçaları üzerine isabet etti.
Kor parçalarından birinin boğazına gelmesi üzerine yayını sonlandıran Akın, olay yerindeki sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Susurluk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Başkan Akın’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, NSosyal hesabından orman yangınlarındaki son duruma ilişkin bilgi verdi. Alevlere karşı mücadelenin sürdüğünü aktaran Yumaklı, şunları kaydetti:
"Hava-kara araçlarımız ile orman kahramanlarımızın gün boyu süren etkin mücadelesi neticesinde Antalya/Alanya yangınını tamamen kontrol altına aldık. Muğla/Fethiye-Yeşilüzümlü Mahallesinde, önceki gün başlayan bir yangını bu sabah kontrol altına almıştık. Aynı bölgede bugün farklı bir noktada başlayan yeni bir yangın da ekiplerimizin yoğun müdahaleleri sonucu kontrol altına alındı.
Dün başlayan İzmir Foça'daki yangın da tamamen kontrol altında. Balıkesir/Gömeç ve Mersin/Gülnar-Aydıncık yangınlarını büyük ölçüde kontrol altına aldık. Aydın/Çine yangınının ise enerjisi düşürüldü. Balıkesir/Susurluk'ta meydana gelen orman yangınına ise ekiplerimizin müdahalesi aralıksız şekilde devam ediyor."
Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde Gül Nihal Akçal'ın (49), tartıştığı emlakçı Enes Vasfi Yerlikaya'yı (39) tabancayla vurarak öldürüp intihar ettiği anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.