Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muharrem İnce açıklaması! - Seçim 2023 Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Pursaklar ve Mamak - Altındağ mitinglerinde vatandaşlara seslendi.

        Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesine değinen Erdoğan, "Adaylardan bir tanesi adaylıktan çekilmiş. Tabi niye çekildi anlamak mümkün değil. Doğrusu üzüldüm. Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi ama ne oldu da acaba çekildi bilemiyorum" ifadelerini kullandı.

        "TÜRKİYE ARTIK KÜRESEL BİR GÜÇ HALİNE GELDİ"

        Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Milletimiz kazanımlarına el uzatanları affetmez. Terör örgütü ile yürüyenleri affetmez. Biz Türkiye'de kısır döngüyü kırdık. Türkiye artık küresel bir güç haline geldi.

        KİRA ARTIŞLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

        Daha çok konut yapacağız ki ev ve kira fiyatları düşsün. Allah'ın izni ile bu ülkenin her sorununu çözdüğümüz gibi bu sorunun üstesinden de biz geliriz. Önümüzdeki dönemde de daha iyisini yapacak olan da yine biziz.

        REKLAM

        "BU MİLLETİ GÖNÜLDEN SEVİYORUZ"

        Kovid salgınında dünyadaki üretim ve tedarik zincirleri kırılırken biz daha çok ürettik. Enerjide dünyadaki gelişmeleri kendi lehimize çevirdik. Peki muhalefet ne yaptı? Kazandıkları belediyelerde kimsenin işine son verilmeyeceği ile ilgili bay bay Kemal namus sözü vermişti. Ankara'da otobüsler ve su bedava olacak denilmişti, oldu mu? Kimseyi kapı dışarı etmeyeceğiz dedi bay bay Kemal, Ankara'da İzmir'de İstanbul'da benim işçi kardeşlerim işlerinden oldu.

        "TERÖRDEN TEMİZLEDİĞİMİZ DAĞLARDAN ŞİMDİ PETROL FIŞKIRIYOR"

        Terörden temizlediğimiz dağlardan şimdi petrol fışkırıyor. Şimdi neden orada 40 yıldır terörün bitirilmediğini anlıyor musunuz? Biz 21 yıldır bu ülkede sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Bu milleti gönülden seviyoruz. 14 Mayıs'ta bir kez daha tercihimizi doğrudan yana yapıyor muyuz? "

        MUHARREM İNCE AÇIKLAMASI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pursaklar'ın ardından Mamak-Altındağ Mitingi'nde açıklamalarda bulundu:

        "Adaylardan bir tanesi adaylıktan çekilmiş. Tabi niye çekildi anlamak mümkün değil. Doğrusu üzüldüm. Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi ama ne oldu da acaba çekildi bilemiyorum. Şimdi tabi biz yola diğerleriyle devam ediyoruz.

        Kılıçdaroğlu ve diğerleri Selo'yu kurtarmak için canhıraş çalışıyor. Başaramayacaksınız. Biz geliyoruz yine.

        "50 BİN KAPASİTELİ MODERN YURTLAR YAPTIK"

        Bu seçimlerde her türlü sertliği kabul ederiz ama çirkinliği kabul etmeyiz. Hastaneler, Ankara'da iki tane dev şehir hastanemiz var. Her ikisinin 4 bin küsur oda sayısı var. Şu anda Türkiye genelinde 850 bin kapasiteli modern yurtlar yaptık.

        Gençlerimizin bizden aldıkları bayrağı daha ileriye taşıyacaklarından emin olduk. Yeter ki gençlerimiz ufuklarını hep açık tutsunlar. Bu ülkenin tüm gençlerini öz evladımız mertebesinde görüyoruz. Her gencimizin özgürlük taleplerinin başımızın üstünde yeri var. Hep birlikte Türkiye olacağız.

        Pazar günü tercihimizi doğrudan yana yapıyor muyuz. Artık alt yapı yatırımlarımızı önemli ölçüde tamamladık. Ankara'da mevcut belediye başkanı alt yapı adına bir şey yaptı mı? Ne yapıldıysa Melih bey döneminde yapıldı. "

        SİNCAN'DA KONUŞTU

        Rahmetli Özal'ın ülkemize çağ atlatma hayalini baltalarken zerre kadar pişmanlık duymadılar. Bizim iktidarımız döneminde bu zihniyetin ayak oyunlarıyla karşılaştık. Hamdolsun tüm bunların üstesinden gelerek ülkemizi hedeflerinden koparmadık. Ankara Büyükşehir Belediyesi 4 yıl içinde ne yaptı? Biz geldiğimizde Ankara'da büyükçe bir havalimanı yoktu. Mevcut havalimanını biz yaptık. Yolu o zaman büyükşehir belediye başkanı Melih Bey yaptı.

        Bunlar ne dedi; 'otobüs ücretlerini bedava yapacağız?' Yaptılar mı? Bedava traktör vereceğiz dediler, oldu mu? Bunların başındaki yalancı. Hepsi birbirine bakıyor. Üzüm üzüme bakarak kararıyor. Benim milletim bunları inşallah yutmayacak ve Pazar günü gereğini yapacak. Biz şimdi şehir hastanelerimizi yaptık, Sincan'a devlet hastanesini yaptık.

        "ESKİ TÜRKİYE ÖZLEMİNDEN VAZGEÇMİYORLAR"

        Biz yaparız, biz söz verdiğimiz zaman unutanlardan değiliz. Milletimizle birlikte gece gündüz çalışarak siyasetimizi güçlendirdik, milli birlik ve beraberliğimizi tahkim ettik. Siz bakmayın meydanlarda atıp tutanlara. Bunların vizyonu burunların ucunu bile görmeye yetmeyecek kadar sığdır. Önlerine nasıl bir ufuk serersek serelim yine de eski Türkiye özleminden vazgeçmiyorlar.

        14 Mayıs'ta Sincan başta olmak üzere tüm Ankara'dan tüm Türkiye'den rekor bir destek bekliyoruz. Burada Balkan göçmeni kardeşlerimiz var, Ankaramızın çevre köy ve ilçelerinden gelen kardeşlerimiz var, Anadolu'nun hemen her şehrinden gelmiş kardeşlerimiz var. Sincan emeğin kıymetini çok bilir. Üretimin kıymetini çok iyi bilir. Sincan çalışmanın, evine ekmek götürmenin, ailesini ayakta tutmanın, evladının geleceğine güvenle bakmanın kıymetini iyi bilir.

        Bundan sonra ülkemizin sahip olacağı zenginliklerimizi doğrudan milletimizin refahını yükseltmek için kullanacağız. Kendi doğalgazımızı kullanmaya başlamamızın sevincini hemen milletimizle paylaşmaya başladık. İlk ay konutlardaki tüm doğalgazı ücretsiz yaptık. 1 yıl boyunca mutfak ve sıcak su kullanımı kadar miktarı faturadan düşeceğiz.

        Gabar'da sadece tek bir sahada, ülkemizin yıllık kullanımının onda birini sağlayacak kaliteli petrolü bulduk. 40 yıldır oralarda terörün neden bitmediğini, bitirelmediğini daha iyi anlıyoruz değil mi? Bay Bay Kemal ve ortaklarının terör örgütlerine verdikleri sözlerin, askerlerimizi sınır ötesinden çekme taahhhütlerin sebeplerini daha iyi anlıyorsunuz değil mi?

        Küresel krizlerden üretimimizi ve istihdamımızı artırarak çıktık. Teröristlerin başlarını inlerinde ezerek püskürttük. Ekonomik tuzakları kendi programımızı uygulayarak boşa çıkarttık. İşçimizin, memurumuzun, emeklilerimizin gelirlerinde sıkıntıların yol açtığı refah kayıplarını giderecek atılımlar yapıyoruz. Pazar günü sonuçlar açıklanana kadar en küçük rehavete, tereddüte yol vermeyeceğiz. Tercihimizi doğrudan yana yaparak yolumuza devam edeceğiz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kenan Butakın
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ