Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yeni askerlik sistemi son dakika HABERİ! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Kalıcı bedelli askerlik geliyor

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Balıkesir'de halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni askerlik sistemi ile ilgili detayları paylaşmaya bugün de devam ederken, kalıcı bedelli askerlikçalışmalarının yapıldığını da söyledi. "Bedelli askerlik uygulamasını, ordumuzun personel ihtiyacına göre belirlenen bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getiriyoruz" şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaların henüz taslak aşamasında olduğunu da hatırlattı. Kalıcı bedelli askerlik ve yeni askerlik sistemi ile ilgili detaylar haberimizde.

        KALICI BEDELLİ ASKERLİK VE YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

        "Yeni sistemde lisans ve lisans üstü için ordumuzun ihtiyacına göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek subaylık devam ediyor. İki yıllık meslek yüksekokulu mezunları için yeni bir adım atıyoruz. İhtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması getiriyoruz. Yedek subaylık ve yedek astsubaylık görevlerini yerine getirenlere iki aylık eğitimleri döneminde harçlık verilecek. 10 aylık kıta görevlerinde ise maaş ödenecek."

        REKLAM

        Lise ve altı mezunlar için, 6 ay artı 6 aylık biraskerlikuygulaması getirileceğini aktaran Erdoğan, "Bir aylık eğitimini tamamlayıp 5 aylık kıta hizmetini bitirerek ilk 6 ayı tamamlayanlar isterlerse terhis olabilecekler. Şayet askerliğe devam etmeyi tercih ederlerse 6 ay süreyle maaşlı olarak görev yapacaklar." dedi.

        "HERKES BEDELLİ ASKERLİĞE BAŞVURABİLECEK"

        Erdoğan, bedelliaskerlikkonusunda da, "Bedelliaskerlikuygulamasını, ordumuzun personel ihtiyacına göre belirlenen bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getiriyoruz." açıklamasında bulundu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İkide bir çıkacak mı çıkmayacak mı böyle bir şey olmayacak. Eğitim durumuna bağlı olmaksızın, isteyen herkes bedelli askerliğe başvurabilecek. Bedelliaskerlikten yararlanmaya hak kazananlar 1 aylık temelaskerlikeğitimlerinin ardından terhis edilecekler." bilgisini paylaştı.

        "ASKERLİK GÖREVİ BİR YÜK OLMAKTAN ÇIKIYOR"

        İlk etapta her yıl 145 bin kişinin bedelliaskerlikten yararlanabileceğini vurgulayan Erdoğan, "Bedelliaskerlikücreti de sabit bir formüle göre hesaplanacak. Kurumlarımızın yaptıkları hesaplamalar, bedelliaskerlikten gelen kaynağın eğitim dönemleri dışında tamamı maaşlı hale gelen diğer görevlilerin maliyetlerini ziyadesiyle karşılayacağını gösteriyor. Böylece gençlerimiz içinaskerlikgörevi bir yük olmaktan çıkıyor." dedi.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ