Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberi Bir orman yangını da Marmaris'te çıktı!

        Edinilen bilgiye göre, ilçede Siteler Mahallesi mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

        İHA'nın haberine göre, ekipler havadan ve karadan yangını söndürmek için çalışma başlattı. Alevler yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlarken, bölgeye yakın yerdeki bazı oteller tahliye ediliyor, konut sahipleri de güvenli bölgelere geçiyor.

        Ekipler bir anda büyüyen yangın karşısında alevleri söndürmek için yoğun çaba sarf ederken, çalışmalara vatandaşlar da destek veriyor.

        PAKDEMİRLİ: BİR VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK

        Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, "Marmaris’teki orman yangınına 30 arazöz, 5 helikopter, 1 uçakla müdahale ediyoruz. Dualarımız ormanın kahramanlarıyla" açıklamasında bulundu. Pakdemirli gece saaterinde yaptığı açıklamada, "Marmaris'te maalesef bir canı, vatandaşımızı kaybettik. Başımız sağ olsun, ailesine ve sevdiklerine sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        "GEREKLİ GÖRÜLEN YERLER TAHLİYE EDİLİYOR"

        Muğla Valisi Orhan Tavlı da, AA muhabirine, çevre illerden takviye geldiğini belirterek, "Kamu kurum ve çalışanları yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Yerleşim yerlerinde gerekli görülen yerler tahliye ediliyor." ifadelerini kullandı.

        MSB: TSK'YA AİT TANKERLER DE MÜDAHALE EDİYOR

        Milli Savunma Bakanlığı da, "Marmaris'te çıkan orman yangınına yönelik söndürme çalışmalarına, gelen talep üzerine Deniz Kuvvetlerimize ait tanker, arazöz, keşif aracı ve personelin yanı sıra bir İHA ile destek sağlanmaktadır" açıklamasında bulundu.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı da, "İlçedeki orman yangınıyla ilgili derhal soruşturma başlatılmış olup, yangın tüm yönleriyle ve titizlikle incelenmektedir" açıklamasında bulundu.

        YANGINI 2 ÇOCUĞUN ÇIKARDIĞI İDDİASI

        DHA'nın haberine göre de orman yangınına, biri 8 diğeri 10 yaşındaki 2 çocuğun neden olduğu ileri sürüldü. 3 görgü tanığının ifadeleri üzerinden oyun oynarken, yangını çıkardıkları iddia edilen 2 çocuğun İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerine başvurulması için pedagog beklendiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ