Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA! Çakal Carlos davasında karar! - HABERLER
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Japonya'da ev hapsinde tutulan Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'un İstanbul üzerinden Beyrut'a kaçırılmasına ilişkin 7 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

        DHA'nın haberine göre, mahkeme şirket yöneticisi Okan Kösemen ile pilotlar Bahri Kutlu Sömek ve Noyan Pasin, "Göçmen kaçakçılığı" suçundan 4 yıl 2'şer ay hapis ve 31 bin 40'ar lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme diğer pilot olan 2 sanık ve 1 hostesin beraatine karar verirken 1 hostes sanık hakkındaki davanın düşürülmesine hükmetti.

        Bakırköy 17. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar özel bir jet şirketinin ticaret müdürü Okan Kösemen ile pilotlar Noyan Pasin, Özgü Bilge Bayram, Bahri Kutlu Sömek,Serhat Kahvecioğlu ve taraf avukatları katıldı.

        REKLAM

        Mahkeme özel bir jet şirketinin yöneticisi sanık Okan Kösemen ve pilot sanıklar Bahri Kutlu Sömek ile Noyan Pasin'in "Göçmen kaçakçılığı" suçundan 4 yıl 2'şer ay hapis ve 31 bin 40'ar lira adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

        Pilot sanıklar Özgü Bilge Bayram ve Serhat Kahvecioğlu'nun aynı suçtan beraatine karar veren mahkeme, hostes sanık Nesrin Altunalan'ın da beraatine karar verdi. Ayrıca mahkeme hostes sanık Serpil Kuyumcu'nun da beraatine hükmetti.

        CEZA ALAN PİLOT KONUŞTU

        Bakırköy 17. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma sonrası açıklamalarda bulunan pilot Noyan Pasin, "Somut sunulan hiçbir delil olmadı. Sadece 'Nasıl şüphe duymazsın' deniliyor. Hayatın olağan akışına aykırı gibi suçlamalar vardı. Carlos'un Japonya'dan uçağımıza gizlice konulduğu ve İstanbul'da aktarıldığı konusunda hiçbir şüphe yok. Biz burada nerede suçlanıyoruz? Uçağı kullandığımız için suçlanıyoruz. Ama bizi bu uçuşa gönderen şirketimiz. Biz kendi başımıza uçağı alıp gitmiş değiliz. Bütün planlamaları yapan ve bizi görevlendiren şirketimiz. Ne gibi bir gerekçe çıkacak bilmiyoruz. Temyiz edeceğiz kararı" diye konuştu.

        Noyan Pasin'in avukatı avukat Erem Yücel ise mahkemenin "Biz verilen 4 yıl 2 ay hapis cezası kararının doğru olmadığını düşünüyoruz. Gerekçeleri açıklanmadı cezanın gerekçesi açıklandığında istinaf yapacağız. İnfazı çıkmaz cezanın yatarı kalmadı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ