Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika haberi Numan Kurtulmuş, TBMM Başkan adaylığı dilekçesini verdi

        AK Parti ve MHP'nin TBMM Başkanı adayı Numan Kurtulmuş, adaylık dilekçesini verdi.

        TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Partili Kurtulmuş, adaylık sürecine ilişkin açıklama yaptı.

        Kurtulmuş, "Bu haftanın gündemi yeni Meclis Başkanı seçilmesi. Bu akşam saat 24.00'e kadar başvuru olacak. AK Parti ve MHP yöneticileri şahsımı aday gösterdiler. Bugün de prosedürün tamamlanması için ben de dilekçemi vererek gerçekleştirdik. Bundan sonra söz 600 milletvekilinindir. Meclis'i önemli ve zor gündemler bekliyor. Türkiye Yüzyılı'nın gerçekleşmesi için TBMM üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Demokratik teamüllere uyarak Meclis sorumluluklarını yerine getirecek, güçlü adımların atılmasına gayret edecektir" dedi.

        REKLAM

        Kurtulmuş, "Siyasi partilere nezaket ziyaretinde bulunacağım" ifadelerini kullandı.

        TBMM Başkan Adayı İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel'i ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ı ziyaret etti.

        ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

        CHP Grup Başkanı Özgür Özel de yaptığı açıklamada, "Sayın Kurtulmuş, desteğimizi istedi. Biz yarın aday çıkaracağız. Sayın Kurtulmuş, 2 yıl boyunca tarafsız olursa, biz 2. dönem adaylığında kendisini destekleyeceğiz ve karşısına aday çıkarmayacağız" ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Ordu'da akrabalar arasındaki arazi kavgasında 3 kişi öldü

        Ordu'nun Fatsa ilçesinde, 61 yaşındaki M.G., iş yerinin önüne gittiği ağabeyi 66 yaşındaki Mehmet Gülen, yengesi 58 yaşındaki Emine Gülen ile yeğeni 39 yaşındaki Resul Gülen'i silahla öldürdü. Olay güvenlik kamerasına yansırken, polis kaçan M.G.'nin yakalanması için çalışma başlattı (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ