Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika haberleri! Koronavirüs tedavisi gören Boris Johnson yoğun bakımdan çıktı!

        Yeni tip koranavirüs (Kovid-19) tedavisi gören 55 yaşındaki İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın 3 gün sonra yoğun bakımdan çıktığı bildirildi.

        Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, "Başbakan, bu akşam yoğun bakımdan odaya alındı. Burada iyileşmesinin ilk evresi boyunca yakından takip edilecek." ifadelerine yer verildi.

        Açıklamada, Johnson’ın "moralinin gayet iyi olduğu" kaydedildi.

        YOĞUN BAKIMDA 3 GÜN KALDI

        "Ateş ve öksürük" belirtileri gösteren Johnson'ın, 27 Mart'ta yapılan Kovid-19 testi pozitif çıkmıştı. O tarihten itibaren kendisini izole eden 55 yaşındaki Başbakan Johnson, 3 Nisan'da yayımladığı videoda, "Hala ateşim var ve bu nedenle hükümetin tavsiyesi uyarınca, bu belirti gidene kadar kendimi tecrit etmeyi sürdürmem gerekiyor." ifadelerini kullanmıştı.

        Durumu düzelmeyen, ateş ve öksürük gibi belirtileri devam eden Johnson, 5 Nisan akşamı hastaneye kaldırılmış, durumunun kötüleşmesi üzerine de ertesi gün yoğun bakıma alınmıştı.

        3 gün yoğun bakımda kalan Johnson’a oksijen tedavisi uygulandığı ancak solunum cihazına bağlanmadığı bildirilmişti.

        REKLAM

        27 MART'TAN BU YANA NELER OLDU?

        Koronavirüs teşhisi konduktan sonra kendisini evinde karantinaya alacağını duyuran Boris Johnson 3 Nisan'da sosyal medya hesabı üzerinden duruma ilişkin bir açıklama yapmıştı. Johnson, "Kendimi daha iyi hissediyorum ve 7 günlük izolasyonumu yapmama rağmen ne yazık ki hala bir semptomum var, küçük bir semptom, hala ateşim var" ifadelerini kullanmıştı.

        5 Nisan akşamı İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan yazılı açıklamada, Başbakan'ın doktorunun tavsiyesi üzerine bu akşam testler için hastaneye kaldırıldığı bildirilmişti.

        Kontroller için hastaneye gittikten bir gün sonra, Başbakan Johnson'ın yoğun bakıma kaldırıldığı açıklanmıştı. Yapılan açıklamada, ""Öğleden sonra Başbakan Johnson'ın durumu kötüleşti. Doktorlar yoğun bakım ünitesine kaldırılması gerektiğini söyledi" ifadeleri kullanılmıştı.

        REKLAM

        Boris Johnson'ın yoğun bakımda olduğu süreçte Başbakanlık Sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda, Başbakan'ın durumunun iyiye gittiği ve tedaviye cevap verdiği vurgulanmıştı. Sözcü,Johnson'ın "standart oksijen tedavisi" aldığını ve "desteğe ihtiyaç olmadan nefes alıp verebildiğini" belirtmişti.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        HÜKÜMETE DIŞİŞLERİ BAKANI'NIN LİDERLİK ETMESİ KARARLAŞTIRILMIŞTI

        İngiliz hükümeti, Johnson'ın hastanede olsa bile görevde kalarak hükümeti yönetmeye devam edeceğini açıklamıştı. Daha önce olası bir hastalık durumunda, hükümete Dışişleri Bakanı Dominic Raab'ın liderlik etmesi kararlaştırılmıştı.

        Başbakan Boris Johnson'ın hastanede olduğu süreçte açıklamalarda bulunan Raab,"Johnson'ın arkasında inanılmaz güçlü bir ekip var. Hükümetin tüm planları eksiksiz bir şekilde devam edecek" ifadelerini kullanmıştı. Raab, Boris Johnson'ın sağlık personeli tarafından çok iyi bakıldığınıve emin ellerde olduğunu da vurgulamıştı.

        PRENS CHARLES'TA KORONAVİRÜSE YAKALANMIŞTI

        İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'un da koronavirüs testinin pozitif çıktığı duyurulmuştu. Koronavirüs testi pozitif çıkınca kendini evine izole ettiğini duyuran Hancock, belirtilerin hafif olduğunu, hastaneye yatışa gerek kalmadığını anlatmıştı. Hancock, 3 Nisan'da iyileştiğini ifade etmişti.

        Kraliçe Elizabeth'in oğlu Birleşik Krallık Veliaht Prensi Charles'ta koronavirüs tespit edilmişti. 71 yaşındaki Prens Charles'ın İskoçya'daki evinde kendini karantinaya aldıktan sonra doktorunun kararıyla karantinadan çıktığı belirtilmişti.

        İngiltere'de açıklanan son bilgilere göre, koronavirüsnedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 7 bin 978'e çıktığını açıklandı. Hastanelerde koronavirüs sebebiyle tedavi gören kişi sayısının ise 16 bin 784 olduğunu duyuruldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ