Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Hatay deprem kabusu yaşarken yeni depremlerde yaralananlar tedavi altında! Sağlık Bakanı Koca, yaralıları ziyaret etti
        1

        Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4, Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

        2

        Depremlerde yaralananlar, sağlık ekiplerince ambulans ve helikopterlerle çeşitli hastanelere sevk edildi.

        3

        Kahramanmaraş ve sonrasındaki Hatay merkezli depremlerde yaralananların Adana'ya hava ve kara yoluyla sevk edildikleri bildirildi.

        4

        Dün akşam 20.04'te Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yaralanan vatandaşlar, askeri helikopter ve 112 Acil Sağlık araçlarıyla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine getiriliyor.

        5

        Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanarak Hatay'da tedavi altına alınan depremzedeler de bugün meydana gelen deprem nedeniyle iki hastanenin tedbir amaçlı boşaltılması sonrası naklediliyor.

        6

        Tahliye kararı verilen İskenderun Devlet Hastanesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki yaralılar da helikopter ve ambulanslarla şehir hastanesine sevk ediliyor.

        7

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sahra hastanesinde incelemelerde bulundu.

        8

        Depremden etkilenen ve yaralanan vatandaşları ziyaret etti, durumları hakkında bilgi aldı.

        9

        Bakan Koca, Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremlerin ardından bölgedeki üç hastanede tedavi gören 95 kişinin Adana ve Dörtyol'a sevk edildiğini duyurdu.

        10

        Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hatay Tıp Fakültesi ile İskenderun ve Reyhanlı Devlet Hastanelerinde yatan toplam 95 hastamız yeni iki depremden sonra tedbiren Adana ve Dörtyol hastanelerine sevk edilmiştir." ifadesini kullandı.

        11

        Hatay'daki sahra hastanelerinin görevlerine devam ettiğini belirten Koca, Adana ve Dörtyol'da doluluk oranlarının düşük olduğu bilgisini verdi.

        12