Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Son dakika tatil açıklaması: İstanbul'da 9 ilçede 14 okullar tatil edildi

        Marmara Denizi, Silivri açıklarında dün meydana gelen deprem sonrasında faaliyete başlayan İstanbul Valiliği Acil Durum Yönetim Merkezi, çalışmalarına kesintisiz olarak devam etmektedir.

        Bu kapsamda;

        1- SAĞLIK

        Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca görevlendirilen teknik ekiplerimizce hastane, okul ve kamu binaları öncelikli olmak üzere, hasar ihbarı yapılan mesken ve işyerlerinde “ön tespit” incelemelerine başlanmıştır.

        Bu çalışmalarında Silivri ve Küçükçekmece ilçelerimizdeki 2 hastanemizde yapısal olmayan küçük çaplı hasar tespit edilmiş, ancak hastanelerimizde hizmetin sunumuna engel bir durumun bulunmadığı anlaşılmıştır.

        REKLAM

        2- EĞİTİM

        Hasar ihbarında bulunulan (55) okulumuzun tamamı kontrol edilmiş, detaylı teknik inceleme yapılması öngörülen (14) okulumuzda bugün (1 gün süreyle) aşağıda belirtilen okullarımızda eğitim-öğretime ara verilmiştir. Belirtilen okullar haricindeki (7046) okulumuzda, eğitim-öğretime ara verilmesini gerektiren herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır.

        3- KONUT VE İŞYERİ

        İlimiz genelinde bu sabaha kadar, toplam 464 bina hakkında hasar ihbarında bulunulmuştur. Bu yapılar, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nce oluşturulan 135 ayrı Ön Tespit İnceleme Ekibi tarafından en kısa sürede kontrol edilerek, ilgili vatandaşlarımız bilgilendirilecektir. Dün gece saatlerinde sosyal medya ve çeşitli sosyal ağlarda depreme ilişkin asılsız bilgi ve ses kayıtları paylaşanlar hakkında, adli ve idari makamlarca gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.

        AFAD Acil Durum Yönetimi Merkezimiz, yaşadığımız depremin olumsuz etkileri ve önümüzdeki süreçte alınması gereken ilave tedbir ve kararların belirlenmesi için 24 saat esasına göre görev yapmaktadır.

        Deprem sonrası hastanelerimize sevk edilen 34 vatandaşımızdan 20’si ayakta tedavi edilmiş,14 vatandaşımızın tedavileri çeşitli hastanelerimizde devam etmektedir.

        REKLAM

        1 GÜN SÜREYLE TATİL EDİLEN OKULLAR

        Sultangazi

        İstiklal İlkokulu, İstiklal Ortaokulu

        Gaziosmanpaşa

        Vefa Poyraz Anadolu Lisesi

        Bahçelievler

        Rehberlik ve Araştırma Merkezi

        Yenibosna Ortaokulu

        Büyükçekmece

        Mimar Sinan İlkokulu ve Ortaokulu

        Silivri

        Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu

        Arnavutköy

        Şehit Er Tuncer Türkan Ortaokulu

        Küçükçekmece

        Tahsin Banguoğlu İlkokulu

        Nergiz Anaokulu

        Atatürk Kız MTAL

        Kanarya Ortaokulu

        Maltepe

        Halit Armay Anadolu Lisesi

        Çatalca

        Arif Nihat Asya MTAL

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ