Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika! Koronavirüse hangi siyasetçi ve bürokratlar yakalandı? - Haberler

        Çin'in Wuhan kentinde başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Koronavirüs pandemisi Türkiye'de de etkisini artırarak sürdürmeye devam ediyor. Testi pozitif çıkan siyasetçilerin sayısı da her geçen gün artıyor.

        ARINÇ VE EŞİ DE KORONA

        22. Dönem TBMM Başkanı, Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın ve eşinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Arınç, "Sağlık durumumuz şu an hamdolsun iyidir. Tedavimiz bu aşamada doktor gözetiminde evde devam edecektir" dedi.

        Sağlık durumuna ilişkin Twitter'dan açıklama yapan Arınç şunları söyledi:

        "Bugün eşim ve benim koronavirüs şüphesiyle hastane ortamında yapılan tetkiklerimiz neticesinde test sonuçlarımızın pozitif olduğunu öğrendik. Sağlık durumumuz şu an hamdolsun iyidir. Tedavimiz bu aşamada doktor gözetiminde evde devam edecektir. Dualarınıza ve iyi dileklerinize ihtiyacımız var. Bizler de bu ve benzeri hastalıklara maruz kalan tüm dostlarımıza ve milletimizin her bir ferdine Rabbimizden acil şifalar dileriz."

        CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK'IN TESTİ POZİTİF

        Koronavirüse yakalanan siyasetçiler arasına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak de dahil oldu. Öztrak, Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.

        Öztrak, Twitter hesabındaki paylaşımında, şunları kaydetti:

        "Yaptırdığım Kovid-19 testinin pozitif çıktığını az önce öğrendim. Sağlık durumum şu an gayet iyi. Fakat birkaç hafta evden çalışacağım. Arayıp soran herkese çok teşekkür ederim. Yakın zamanda benimle maskesiz temasta bulunanların test yaptırmasını rica ediyorum."

        ADIGÜZEL'İN TESTİ DE POZİTİF ÇIKMIŞTI

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurmuştu. CHP'li Adıgüzel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Yapılan Covid-19 test sonucum pozitif çıktı. Şu an hastanedeyim, genel sağlık durumum gayet iyi. Bir süre izole olacağım. Son 1 hafta içerisinde temasım olan herkesin test yaptırmasını önemle rica ediyorum. Maske ve hijyen kurallarına uyalım. Sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle" ifadesini kullandı.

        MUHİTTİN BÖCEK YOĞUN BAKIMDA

        Korona virüsüne yakalanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Astım hastası olan Böcek'in ciğerleri zarar görmesi engellenmeye çalışıyor. Son yapılan açıklamaya göre, Böcek'in sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

        BABACAN'IN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

        DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da koronavirüse yakalanan siyasilerden birisi oldu.

        REKLAM

        Babacan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Genel durumum iyi, ancak bazı şikayetlerim devam ediyor. Doktorumun tavsiyesine uyarak, ilaç tedavim bitene kadar yakın izlem amacıyla hastanede olacağım" açıklamasında bulundu.

        AKBAŞOĞLU YOĞUN BAKIM TEDAVİSİ GÖRDÜ

        AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, koronavirüsü ağır atlatan isimlerden birisi oldu. Akbaşoğlu uzun süre yoğun bakımda tedavi görürken, geçtiğimiz günlerde taburcu olmuştu.

        TEMEL KOTİL HASTANEDE

        Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil koronavirüs sebebiyle yoğun bakıma alındı. Kotil bugün solunum yollarındaki sıkıntılardan dolayı entübe edildi. Kotil’in herhangi bilinen kronik rahatsızlığı bulunmuyordu.

        CHP'Lİ KAYA EVDE GEÇİRDİ

        CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'nın koronavirüs testi pozitif çıktı. Kaya'nın Ankara'daki evinde tedavisi evinde devam etti.

        MAÇOĞLU 26 GÜN TEDAVİ GÖRDÜ

        Koronavirüs testi pozitif çıktığı için 26 gün hastane ve evde karantinada olan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, tedavi süresinin tamamlanmasının ardından göreve başladı.

        HDP'Lİ VEKİL DE YAKALANDI

        HDP Grubu'ndan yapılan açıklamada, "Yapılan ilk testlerde maalesef bir vekilimizin enfekte olduğu anlaşılmıştır. Kendisi şu anda doktor kontrolü altındadır, sağlık durumu iyiye gitmektedir" ifadesi kullanılmıştı.

        ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI BOZKURT'UN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

        Sosyal medya Twitter hesabından bir açıklama yapan İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını açıklamıştı.

        SİNOP'TA BİR KAYMAKAM VE ÜÇ BELEDİYE BAŞKANI KORONAVİRÜS

        Sinop'ta, Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik ile Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'nın yeni tip koronavrüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. Dün de Ayancık ve Erfelek ilçeleri Kaymakamı İsmail Pendik'in koronavirüs testi sonucu pozitif olduğu açıklanmıştı...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ