Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Son dakika! Koronaya yakalanan Trump hafife almıştı! - Haberler

        Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi boyunca yaptığı açıklamalarla tartışma yaratan ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump'ın koronavirüs testleri pozitif çıktı. Trump ve eşi Beyaz Saray'da karantinada kalacaklar.

        Koronavirüs pandemisi tüm dünyada etkisini sürdürürken, ABD Başkanı'nın da virüse yakalandığı haberi geldi. ABD'de geç önlem almakla suçlanan Trump'ın daha önce virüse ilişkin yaptığı açıklamalar da tartışma yaratmıştı. Son olarak, Başkan adayı Joe Biden ile yaptığı münazarada Trump, "sürekli maske takıyor, insanlardan uzak duruyor" diye ti'ye almıştı.

         ABD Başkanı Trump ve eşi korona oldu!
        ABD Başkanı Trump ve eşi korona oldu! Haberi Görüntüle

        2019 yılının aralık ayında Çin'in Wuhan şehrinden yayılan pandamı için Trump, virüsün 'uydurma olduğunu' ifade ediyordu.

        REKLAM

        Trump virüsün daha başınlarında şubat ayında yaptığı açıklamada virüsün 'aşağı yukarı kontrol altında olduğunu' söylerken, vaka sayısının yakında sıfırlanacağını iddia etmişti.

        "Her zaman hafife almak istedim. Hala hafife almak istiyorum çünkü panik yaratmak istemiyorum" diye açıklama yapan Trump, gribin Covid-19'dan daha tehlikeli olduğunu da söylemişti.

        ABD Başkanı Trump, "Ultraviyole ya da çok güçlü bir ışını vücuda aldığımızı düşünelim. Bu, deri yoluyla ya da başka bir yolla olabilir. Bunu test edebilirsiniz. Peki, dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz. Biliyorsunuz, virüs ciğerlere iniyor. Buna bir bakmak ilginç olabilir" ifadeleri tartışma yaratmış, Trump'ın bu önerisinden etkilenenler yaşamlarını yitirmişlerdi.

        Trump'ın virüsün Çin'de bilim insanları tarafından üretildiği ve dünyaya yayıldığı iddiaları ise uzun süre konuşulmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ