Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ege Son dakika: Manisa'da 4.8 büyüklüğünde deprem! Deprem İzmir ve İstanbul'da da hissedildi

        Manisa Kırkağaç'ta saat 14.26'da 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, yerin 6.99 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.8 olarak duyururken, Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı. Manisa'daki deprem İzmir, İstanbul, Bursa, Aydın ve Tekirdağ'da da hissedildi.Manisa'daki depremin ardından en büyüğü 3.2 olan 5 deprem daha kaydedildi.

        HERHANGİ YARALANMA VE CAN KAYBI YOK

        Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada, can veya mal kaybı olmadığı bildirildi. Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "28.01.2020 tarihinde saat 14.26 da merkez üssü Kırkağaç İlçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir" denildi.

        REKLAM

        PROF. SÖZBİLİR: ARTÇILAR DAHA KÜÇÜKOLACAK

        Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem İzleme Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Akhisar'da yaşanan depremle bu deprem aynı fay hattı üzerinde meydana geldi. Bundan sonraki artçılar 4,8 büyüklüğünden küçük olacaktır. Deneyimlerime göre böyle olması gerekiyor. Manisa'da 6.0 ve üzerinde deprem üretebilecek 20 fay var. 6.0'yı aşmadıkça can ve mal kaybı pek yaşanmaz. 17 tane İzmir'de var. 7,2 büyüklüğüne kadar çıkabilir bu depremler" dedi.

        Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "Artık Akhisar'da 1999 depreminden sonra bir kucağımız buradaydı. Simav'da bir deprem oldu. Akhisar, Kırkağaç, Bigadiç'i işaret eden kuzey-güney hatta işaret ediyor. Diğer kol ise doğu-batı gidişli. Buradaki endişem tipik olarak 1970'teki iki kolun 7,0'ın üzerinde bir deprem yapması. Ege'deki depremler 6,5'i geçmez. Burada sürekli bir deprem var. Kırık biçimde enerji boşaltıyor. İki fayın birbirine eklenmesi 6,5'i geçe" ifadelerini kullandı.

        SON DEPREMLER - 28 OCAK

        AFAD'ın verilerine göre Türkiye ve çevresinde meydana gelen son deprem listesi şöyle:

        Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM)verilerine göre Türkiye ve çevresinde meydana gelen son deprem listesi şöyle:

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ