Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKANIN ADI VAHŞET! Emine Bulut cinayetine Türkiye ayağa kalktı - Haberler

        Kırıkkale'de, 18 Ağustos Pazar günü, Menderes Caddesi'ndeki bir kafede, Fedai Varan (43), 4 yıl önce boşandığı eski eşi Emine Bulut (38) ve kızı F.B.B. ile buluştu.

        Fedai Varan ile Emine Bulut, arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmada Fedai Varan, yanındaki bıçakla eski eşini, kızının gözü önünde vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı.

        ANNE HASTANEYE KALDIRILDI ÇOCUK ŞOKA GİRDİ

        DHA'da yer alan haberde Emine Bulut, kanlar içinde kalırken, Fedai Varan taksiye binerek kaçtı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaralanan Emine Bulut ile olayın etkisiyle şoka giren kızı F.B.B.'yi ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Bulut, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.

        REKLAM

        VELAYET KAVGASI CİNAYETLE BİTTİ

        Fedai Varan, olayın ardından Bahşılı ilçesinde gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Fedai Varan, mahkemedekiifadesinde, "Çocuğumun velayeti konusunda konuşurken bana hakaret edince sinirlenip, yanımda gezdirdiğim bıçakla vurdum" dedi.

        ANNENİN SON SÖZÜ: "ÖLMEK İSTEMİYORUM"

        Emine Bulut'un, olayın hemen ardından olay yerinde çekilen görüntüsü de ortaya çıktı. Fedai Varan'ın eski eşini bıçakladıktan saniyeler sonra çekilen görüntüde kanlar içinde olan ve ayakta durmakta zorlanan Emine Bulut'un, "Ben ölmek istemiyorum" diyerek feryat ettiği görüldü.

        KÜÇÜK KIZIN YÜREK PARÇALAYAN FERYADI

        Kızı F.B.B.'nin ise "Anne lütfen ölme" diyerek, annesinin başını tutması ve ağlaması görüntüye yansıdı. Görüntüde Fedai Varan'ın iki kişi tarafından kafeden çıkarılması da yer aldı.

        TBMM BAŞKANI ŞENTOP: BU VAHŞETİN TEKRAR ETMEMESİ HEPİMİZİN SORUMLULUĞU

        Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabı Twitter'dan yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

        Kızının önünde vahşice katledilen Emine Bulut’a rahmet diliyorum. Bu ilkel vahşetin ve kadınları hedef alan saldırıların tekrar etmemesi hepimizin sorumluluğu ve temennisidir. Bütün kurumlarımız toplumumuzu infiâle sürükleyen bu hadiseyi hukukî olarak takip etmektedir.

        BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

        Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Emine Bulut'un öldürülmesiyle ilgili olarak, "Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız" açıklaması yaptı.

        Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "18.08.2019 tarihinde yaşanan ve hepimizi derinden sarsan cinayetin ardından Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz olaya anında müdahil olmuştur. Saldırıya tanık olan kızımız yakınlarının yanında ve Bakanlığımız psikologlarının gözetimindedir. Çocuğumuzun ve ailenin durumu olayın yaşandığı andan itibaren ekiplerimizce 7/24 takip edilmektedir.

        Cinayeti gerçekleştiren kişinin en ağır cezayı alması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz kanalı ile de davaya müdahil olunacaktır. Davaya soruşturma ve kovuşturma aşamasında müdahil olunması için dilekçe verilmiş olup konu ile ilgili iki Hukuk Müşaviri görevlendirilmiştir.

        Söz konusu çocuğumuzun ve yakınlarının bu süreçte daha fazla zarar görmemesi için malum görüntülerin sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda paylaşılması kızımızı ve ailesini bir kez daha yaralamaktadır. Bu nedenle, bu görüntülerin paylaşılıp yayılmaması konusunda sorumluluk sahibi vatandaşlarımızdan duyarlılık beklemekteyiz.

        Bakanlık olarak yargı sürecinin ve kızımızın psikolojik ve sosyal durumunun sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz."

        TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE OTURDU

        Yürek yakan kadın cinayeti, anne ile kızının son görüntülerinin sosyal medyaya yansımasının ardından ise büyük infial yaşandı. Binlerce insan tepkisini paylaşırken, katil zanlısı Fedai Varan'ın en ağır biçimde cezalandırılmasını talep etti. Futbol kulüpleri de tepkisini, "Kadın cinayetleri son bulsun" paylaşımı ile dile getirdi.

        SİYASİLER DE TEPKİ GÖSTERDİ

        CHP KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ ÖNAL: HİÇ BU KADAR ZOR OLMAMIŞTI

        Emine Bulut cinayetiyle ilgili olarak yazılı açıklama yapan CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, şu ifadelere yer verdi:

        Ne Emine Bulut'un ''ölmek istemiyorum!'' çığlıklarını, ne de çocuğunun ''anne gitme!'' diye yakarışını hangi vicdan unutur ! Hangi yürek dayanır !!!! O çocuk ömrü boyunca ne annesini kaybettiği o anı ne de yaşadıklarını unutamayacak !

        Kadın cinayetleri ve çocuk istismarı cezalarının artırılması için ne gerekiyorsa yapalım! Son yıllarda yaşananlara bakıyorum da Bu ülkede kadın ve çocuk olmak hatta bu ülke de insan olmak hiç bu kadar zor olmamıştı!

        Bu vahşetin ve tüm kadın cinayetlerinin daha detaylı ve ayrıntılı araştırılması için Kadın Cinayetlerinin Engellenmesi ve bu konuda Kamu Kurum ve Kuruluşlarının üzerine düşen yükümlülüklerin belirlenmesi konusunda TBMM’de Meclis Araştırma Komisyonu Kurulmasını istedim. Konunun takipçisi olacağım. İnsanlığın utandığı böyle vahşetlerin bir daha yaşanmaması da en büyük gayretimiz olacaktır. Emine Bulut kardeşimize bir kez daha Allah dan rahmet kederli ailesine başsağlığı dilerim.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ