Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: Taksim Meydanı bariyerlerle çevrildi! - Haberler
        1

        8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim'de saat 19.30'da yapılması planlanan 'Feminist Gece Yürüyüşü' öncesi güvenlik önlemleri alındı.

        2

        DHA'nın haberine göre önlemler kapsamında Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve ara sokaklar demir bariyerlerle kapatılmaya başlanırken, birçok noktaya Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve zırhlı araç getirildi.

        3

        TAKSİM VE ŞİŞHANE İSTASYONU KAPATILDI

        Demir bariyerlerle çevrelenen Gezi Parkı önüne Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) TIR´ı konuşlandırılırken, polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

        4

        İstanbul Valiliğinin aldığı karar uyarınca bazı metro ve fünilüker hatları saat 14.00 itibarıyla kapatıldı.

        5

        Metro İstanbul´un sosyal medya hesabından da yapılan duyuruda "İstanbul Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı Taksim istasyonu, Şişhane istasyonu İstiklal Caddesi giriş-çıkışı ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız 8 Mart Çarşamba günü saat 14.00 itibarıyla işletmeye kapatılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

        6

        Hatların kapatıldığından haberi olmayan bazı vatandaş ve turistler Taksim Metro istasyonunun kapalı olduğunu görünce geri dönmek zorunda kaldı. Alınan güvenlik önlemleri kapsamında Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve ara sokaklara girişler de saat 16.00'da kapatıldı.

        7

        Beyoğlu Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada da, "8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü adı altında düzenlenmek istenen toplanma, toplantı, yürüyüş, oturma ve protesto eylemi idaremiz Beyoğlu ilçesi sınırları dahilinde kamu düzeni ve milli güvenliğin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla saat 23.59'a kadar yasaklanmıştır" denildi.

        8

        YÜRÜMEK İSTEYEN KADINLARA POLİS MÜDAHALESİ

        DHA'nın haberine göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cihangir'de toplanan kadınlar, Taksim Meydanı'na doğru yürümek istedi. Demir bariyer ve kalkanlarıyla sokağı kapatan polis ile bir grup kadın arasında arbede yaşandı. Demir bariyeri çekip, kalkanlara tekme atarak yolu açmaya çalışan kadınlara polis biber gazı sıkarak müdahalede bulundu. 

        9

        8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yüzlerce kadın saat 19.30'da Cihangir Parkı'nda toplandı. Grup ellerinde dövizleri açarak slogan attı. Depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunan kalabalık grup, cep telefonlarının ışıklarını yaktı. Şiddete maruz kalıp, hayatını kaybeden kadınların isimleri tek tek anons edildi. Düdük çalarak eğlenen grup adına Ece Zelal Alma "Her yıl olduğu gibi bu yıl da burada yan yana bir aradayız. Sırtımıza ranta değil erkek egemen sistemin yarattığı her türlü şiddete karşı birlikte isyan ederek dayanışarak, direnerek buradayız" dedi.  

        Basın açıklamasının ardından eylemcilerim dağıldığı esnada bir grup, polisin bariyerler ile kapattığı sokağa girip Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Kadınlar bariyerleri çekip yere indirdikten sonra polislerin tuttuğu kalkanlara tekmeler attı. Yaşanan arbede sonrası polis gruba biber gazı ile müdahale etti. Bir süre sonra dağılmayan grubu polis çembere aldı. Çok sayıda kişi gözaltına alınarak, emniyete götürüldü.

         

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ