Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Son dakika... Trump'tan kritik karar: Bir geleneği iptal etti!

        Her yıl yeni yıl için düzenlenen, muhabirler, sunucular ve spikerlerin katıldığı parti Trump tarafından iptal edildi.

        Beyaz Saray'da görev yapan muhabirlerin yanı sıra Washington'daki basın görevlileri için de oldukça önemli bir yere sahip olan organizasyonun iptal edilmesi eleştiri topladı.Trumponlarca yıllık geleneği, büyük haber kuruluşlarıyla giderek artan çekişmeli ilişkilerine kurban etmekle suçlandı. Beyaz Saray’dan konuyla ilgili açıklama gelmezken, büyük bir şokla karşılanan bu durumTrumphakkında çıkan yalan haberlerle kendisine ve hükümete yönelik ağır eleştiri içeren haberlere karşı yaptığı bir atak olarak değerlendirildi.

        Trump'ın bu kararı şok etkisi yaratırken, basınla arası iyi olmayan ve her fırsatta hakkında yalan haberler yaptıklarını söyleyerek 'Sahte medya' ifadesini kullanan Trump'ın geçtiğimiz haftalarda, Beyaz Saray basın toplantılarında yönelttiği sert sorularla tanınan CNN televizyonu muhabiri Jim Acosta ile de arasında gerilim yaşanmış, Acosta'nın Beyaz Saray basın kartı askıya alınmıştı.

        Geçtiğimiz yıl ise, ABD'de Beyaz Saray tarafından her yıl düzenlenen ve birçok basın mensubunun davet edildiği Noel Partisi'ne uzun yıllardır davet edilen biri eşcinsel, diğeri siyah olan iki gazeteci çağrılmamış, davet edilmemelerinde siyasi bir amaç olduğu iddiaları öne sürülmüştü.

        Basın için düzenlenen yeni yıl etkinlikleri, ABD Başkanı ile First Lady’nin basın mensuplarıyla yılbaşı ağacı önünde fotoğraf çekinme ve bu esnada basın mensuplarına her ikisiyle de kısa bir süre sohbet etme imkanı sunması bakımından önem taşıyor. Başkan DonaldTrumpile eşi MelaniaTrumpgeçtiğimiz Aralık ayında basın yemeği düzenlemiş, ancak söz konusu fotoğraf oturumuna katılmamıştı.

        REKLAM

        Bugün First Lady Melania Trump da açıklamalarda bulunarak ateş püskürmüş, 'Trump' soyadından fayda sağlamak isteyen kişileri "komedyenlerden gazetecilere, şarkıcılardan yazarlara" olarak nitelendirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ