Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Cemiyet hayatından karantina paylaşımları
        1

        Koronavirüsten korunmak adına evde kendisini önlem amaçlı karantinaya alan Siren Ertan, puzzle yaptığı anları sosyal medya hesabından yayınladı.

        Ertan, paylaşımına "Yeni hedef. Evet, ne olduğunu bilen? Evinde kal Türkiye..." notunu düştü.

        2

        Yemek yaptığı anları yayınlayan iş insanı Cem Boyner, paylaşımına şu notu düştü:

        Trakya'lıya sormuşlar "Nabıon?" diye, "Nabcan, mecbur" demiş. Şaka şaka çok severim yemek, mutfak işini... Perakendecilik kadar olmasa bile , bayılırım.

        3

        İş insanı Hacı Sabancı, evinin bahçesinde spor yaptığı anları sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı.

        4

        İş insanı Leyla Alaton, bu fotoğrafını "Tüm dünya için iyi haberler alacağımız bir hafta olması temennisiyle" notuyla yayınladı.

        5

        Vaktini spor yaparak değerlendiren sosyetik güzel Aslışah Alkoçlar, şu ifadeleri kullandı:

        Yaşadığımız pandemi süreci hepimizi oldukça kaygılandırdı. Bildiğimiz ama zaman zaman kendimize hatırlatmayı unuttuğumuz birçok şeyi yeniden gün yüzüne çıkardı bu süreç. Sağlık ve sağlık…

        Şükretmeyi es geçtiğimiz ne çok zaman oldu belki de, yetinmeyi bilmediğimiz ya da… Bu süreç anneannemin de dediği gibi manevi duyguların önemini yeniden çarptı yüzümüze; saygı, sevgi, adalet, şefkat, hoş görü, paylaşım ve nicesi…

        Ben de yaşadığımız bu zorlu süreçte tüm sevgimle sizinle bildiğim bir şeyi paylaşmak istedim. Pozitif tarafından bakınca ne güzel ki sizlerin evine misafir oluyorum bir şekilde. Sizinle sağlık için ortak noktada buluşuyorum. Bu günleri birlikte aşacağız.

        6

        İş insanı Arzu Sabancı, örgü ördüğü anları "Bir battaniye, bir atkı, kazak sırada... Bu sayede telefon kullanım sürem %50 azaldı" notuyla takipçileriyle paylaştı.

        7

        Sosyetik güzel Neslişah Alkoçlar, oğlu Emir Aras Düzyatan ile vakit geçirdiği anlara şu notu düştü:

        Pazar aktivitemiz... İstedikleri hayvanları evde bitmiş ruloları boyayıp, birbirlerine yapıştırarak yazabilirsiniz.

        8

        İş insanı Murat Pilevneli, bu paylaşımını "Koronavirüs, sosyal mesafe... Bugünler bir an evvel bitsin" notuyla yayınladı.

        9

        Koronavirüse yakalanan ve tedavisinin ardından iyileştiğini duyuran iş insanı Esra Oflaz Güvenkaya, yaşadığı süreci şu sözlerle dile getirdi:

        Bugün kendimi binlerce şükürler olsun ki daha iyi hissediyorum ve sizlere moral olması için koronavirüs iyileşme sürecimle ilgili en çok sorduğunuz sorularını cevaplayacağım.

        Bendeki belirtiler; sinüzit ile başladı, hiç ateş yapmadan 3 gün sonra şiddetli öksürük, halsizlik ve nefes darlığı yaptı. Gece yarısı hastaneye gittim. Hemen akciğer röntgeni, tomografi çekildi ve nefes alamadığımdan yoğun bakıma yatırıldım, oksijen verilmeye başlandı.

        Tomografide zatürre tespit edildi. Koronavirüs testi yapıldı ve devlete gönderildi. Geçirmiş olduğum diğer hastalıklarım soruldu; beyin kanaması, bredikardi takibe alındı. Koranavirüs pozitif geldi.

        Devletin kararlaştırdığı tüm hastalara verilen ilaç protokolu verilmeye başlandı. Yoğun bakımda virüsün etkisi beni zorladı; öksürüğüm çok şidddetlendi, konuşamıyordum. Nefesim de çok dardı, bu beni korkuttu. Tedavimin 5. gününde verilen ilaçarla iyileşmeye başladığımı hissettim.

        Yeni çekilen akciğer röntgeninde zatürrenin ilerlemesinin durduğu haberini aldım ve klinik değerlerim de iyiye gitmeye başladı. Yoğun bakımdan altı gün sonra normal odaya alındım. Nefes darlığım çok azalmıştı, oksijen oranım artmıştı. Ancak öksürüğüm devamdı ve şiddetli baş ağrısı başladı.

        Sanırım 3 gün sonra test yapıldı, hala pozitifti. Takip eden 2 gün sonra tekrar test yapıldı ve koronavirüs negatif çıktı. 2. test de negatif çıkınca 12. günde taburcu oldum. Hastaneden ayrılırken yapılan test neticesinde vücudumun hala koranavirüse bağışıklık geliştirmediği tespit edilmiş. Ne zaman bağışıklık oluşturacağina bakılıyor düzenli olarak.

        Dua ediyorum ki en kısa sürede gelsin. Genelde geçirenler bağışıklık sahibi oluyormuş. Koranavirüs zaman içinde mutasyona uğrayacak türden bir virüsmüş ve tekrar kapılabilirmiş. Hastane sonrası 14 gün ev istirahati verildi, zatürremin akciğerlerimde iyileşmesi zaman alacakmış.

        Evde kısa öksürüğüm, azalmış nefes darlığım sürüyor. Hiçbir virüs almamam gerekiyormuş. Evde nefesimi açmaya çalışıyorum. Belli egzersiler ve nefes meditasyonuyla ve bağışıklığımı kuvvetlendirici besinler yiyorum. Vitamin alıyorum, dinleniyorum. Tüm hastalara Ya Şafi, Mucip, Kuddüs, Elhamdüllilah zikirlerini çekiyorum. Mecburi seyahat etmiştik. Lütfen evde sağlıcakla kalın.

        10

        Sosyetik güzel Selma Çilek Çiftçi, 3 aylık kızı ile bu pozunu, "Karantina mod" notuyla yayınladı.

        11

        Bütün vaktini evde geçiren Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı, paylaşımına "Günaydın" notunu düştü.

        12

        Sosyetik güzel Ceylan Çapa, mutfakta çekilen karesine şu notu düştü:

        Aile ile yaşamanın en tatlı avantajlarını kullanıyorum. Mutfağa geldim, annem çok şükür yapmış yine güzel bir şeyler. Herkes sözünde durup kilo alıyor değil mi?

        13

        Sosyetik güzel Eda Taşpınar, yastıktan elbise yaparak 'Quarantine Pillow Challenge' akımına uydu.

        Taşpınar, o anları, "Ne giysek, ne giysek. Heh olur olur, yastık olur. Karantina stili..." notuyla yayınladı.

        14

        İş kadını Aslı Şen, köpeğiyle çekilen bu karesine, "Evde kalmamıza en çok sevinen; çocuklardan sonra Muffin kesin. Evde kal Türkiye..." notunu düştü.

        15

        Sosyetik güzel Hande Acar, "Yine bir gün karantinadayım. Halimize bin şükür..." notuyla yaptığı paylaşımla takipçilerine moral verdi.