Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2016 Rio Olimpiyatları Türkiye İspanya basketbol maçı ne zaman? Rio 2016 Olimpiyat Oyunları - 2016 Rio Olimpiyatları Haberleri

        Rio 2016 Olimpiyatları Brezilya'da devam ediyor. A Milli Kadın Basketbol Takımı, İspanya ile çeyrek finalde mücadele edecek. Peki Türkiye-İspanya basketbol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Maç hakkında tüm detaylar haberimizde...

        TÜRKİYE-İSPANYA BASKETBOL MAÇI NE ZAMAN?

        Üst üste ikinci kez olimpiyatlarda yer alan ve Rio 2016 A Grubu’nu 3 galibiyet, 2 yenilgiyle 3. sırada bitiren A Milli Kadın Basketbol Takımımız, B Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan İspanya ile bugün çeyrek finalde karşılaşıyor. TSİ 20.30’da başlayacak maç, TRT Spor kanalından naklen ekranlara gelecek.

        Olimpiyatlar öncesinde Boğalar ile Rio’da hazırlık maçı yapan Potanın Perileri, rakibini 71-66 yenmişti. A Milli Kadın Basketbol Takımımız, İspanya’yı yenerse, yarı finalde Avustralya Sırbistan maçının galibiyle karşılaşacak. Tarihinde ilk kez Londra 2012’de olimpiyatlara katılan Ay-Yıldızlılar, A Grubu’nda sadece ABD’ye kaybedip 4 galibiyetle çeyrek finale çıkmıştı ancak Rusya’ya 66-63 yenilip elenmişti.

        MUSTAFA ÖZBEN, POTANIN PERİLERİ'NE ANONSLARIYLA EŞLİK EDECEK

        RİO 2016'daki basketbol maçlarına anonslarıyla renk katan Anadolu Efes'in sesi Mustafa Özben, Potanın Perileri'nin İspanya'yla karşılaşacağı çeyrek final mücadelesinde salondaki basketbolseverlerin kulağındaki ses olacak. Bugüne kadar Rio'da toplam 15 maçta görev alan Özben, Türkiye-İspanya karşılaşmasının yanı sıra kadınlarda altın madalya ve erkeklerde bronz madalya maçlarında da mikrofon başında olacak.

        Londra'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nın ardından Rio 2016'da da basketbol anonsörlüğü görevini üstlenen Mustafa Özben, Brezilya'da Potanın Perileri'ne madalya yolunda eşlik etmeye başlayacak. Bugüne kadar erkekler kategorisindeki grup maçları aşamasında 15 karşılaşmada görev yapan Özben, çeyrek finallerden itibaren kadınlar kategorisindeki karşılaşmalarda da görev yapacak.

        KADINLAR'DA ALTIN, ERKEKLERDE BRONZ MADALYA MAÇLARINDA MİKROFON BAŞINDA OLACAK

        A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 16 Ağustos'ta İspanya karşısına çıkacağı çeyrek final karşılaşmasında görev yapacak Özben, bu maç öncesinde yine kadınlar çeyrek finalindeki Avustralya-Sırbistan karşılaşmasında da salonda olacak. Özben ayrıca, 17 Ağustos'ta oynanacak erkekler çeyrek finallerinde de Avustralya-Litvanya ve İspanya-Fransa karşılaşmalarında anonsörlük yapacak.

        Mustafa Özben, maç programları doğrultusunda çeyrek final ve yarı finalde oynanacak diğer maçlarda da görev aldıktan sonra kadınlarda altın madalya, erkeklerde de bronz madalya maçlarında basketbolseverler için salondaki ses olacak.

        KARİYERİ BOYUNCA BİN 500'Ü AŞKIN MAÇ

        Basketbol anonsörlüğüne 2002 yılında başlayan ve kariyerinde bugüne kadar bin 500'ü aşkın maçı anons eden Mustafa Özben, aynı zamanda Olimpiyat Oyunları tarihindeki ilk ve tek Türk anonsör olma gururunu da yaşadı.

        PARALİMPİK OYUNLARI'NDAKİ İLK TÜRK

        Rio'da 7-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Paralimpik Oyunları'nda da görev alacak olan Mustafa Özben, bu organizasyonda da anonsörlük yapan ilk Türk olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ